Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη και της διοίκησης της ΕΡΤ με αφορμή την προβολή πρωτοσέλιδου εφημερίδας μικρής κυκλοφορίας με υβριστικό σε βάρος του περιεχόμενο.

Απαντώντας στις χθεσινές αιχμές του κ. Μεϊμαράκη για τη συμπεριφορά της διοίκησης, η ΕΡΤ με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ανταποκρίθηκε με συνέπεια, υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό, υπηρετώντας τις δημοκρατικές αρχές και τους κανόνες δεοντολογίας στις εξαιρετικά αυξημένες απαιτήσεις για αντικειμενική και ισότιμη προβολή των θέσεων των κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο.

Τόνισε ότι «δεν προβαίνει σε προληπτική λογοκρισία των καλεσμένων στις ενημερωτικές εκπομπές της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμμερίζεται τις εκφραζόμενες από αυτούς απόψεις» και προσθέτει: «Σε κάθε περίπτωση, η ΕΡΤ υπηρετεί απαρέγκλιτα το θεσμικό της ρόλο».

Η διοίκηση της ΕΡΤ ευχαρίστησε, επίσης, όλους όσοι εργάστηκαν για την επιτυχή διεξαγωγή των ντιμπέιτ και ειδικότερα τους δημοσιογράφους των τηλεοπτικών σταθμών που συμμετείχαν σε αυτά.

Με νέες του δηλώσεις στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ο πρόεδρος της ΝΔ δίνει συνέχει στην κόντρα κάνοντας λόγο για «μικρότητες που έπραξε η ΕΡΤ».

«Φέρθηκε φτηνιάρικα, δεν τα περίμενα αυτά από την ΕΡΤ, ντροπή τους. Δεν καλύπτει τα θέματα η ανακοίνωση της ΕΡΤ. Θεωρώ ότι δεν είναι στο στυλ των Ταγματάρχη-Τσακνή» είπε και τόνισε ότι η στάση της ΕΡΤ πρέπει να είναι αντικειμενική στην προεκλογική περίοδο.

Μετά το τέλος του χτεσινού ντιμπέιτ ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης άφησε αιχμές για τη συμπεριφορά της διοίκησης της ΕΡΤ. «Τα είδατε, δεν τα είδατες» είπε, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους εξερχόμενος του ραδιομεγάρου μετά το ντιμπέιτ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από