Δύο χρόνια συμπληρώνονται την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, και η ραπ κοινότητα αποτίει φόρο τιμής στον Killah P, όπως ήταν γνωστός, με το 3ο μουσικό φεστιβάλ «Rap Monsters Festival», που θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα στο Σκοπευτήριο Καισαριανής.

Πρόκειται για διοργάνωση την οποία ξεκίνησε ο ίδιος ο Παύλος Φύσσας το 2012 και η ραπ κοινότητα αποφάσισε να τη συνεχίσει στη μνήμη του.

Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν είναι: 12ος Πίθηκος, Μέγας, Τοτέμ, Wrongface, Ορθολογιστές, Flowjob, Μυστική Συνταγή, MC Yinka, JK1 & Eversor, Λύκος, X-KAPE.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών, «το συγκεκριμένο μουσικό φεστιβάλ δεν συνδιοργανώνεται με κανένα πολιτικό σχήμα, αφού εξ αρχής δεν είχε ποτέ πολιτικό χαρακτήρα, αλλά σκοπός του ήταν να αναδείξει την ραπ κοινότητα και κουλτούρα μέσω της κοινωνικής αλληλεγγύης. Η μόνη πολιτική θέση που αποκτά φέτος το φεστιβάλ, οφείλεται στον τρόπο που χάθηκε ο άνθρωπος που το ξεκίνησε και είναι η προσπάθεια να γίνει πλήρως κατανοητό σε όλη την κοινωνία και ειδικά στους νέους ανθρώπους, πως οι δολοφόνοι του Παύλου, δεν διαφέρουν σε τίποτα από αυτούς που πριν λίγες δεκαετίες δολοφονούσαν μαζικά ανθρώπους για κάποια δήθεν "ανώτερη ιδέα". Αυτό ονομάζεται φασισμός. Και ο λαός μας δεν ξεχνά. Ελπίζουμε ούτε οι δικαστές που τους δικάζουν αυτές τις ημέρες».

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 9 μμ και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Τα έσοδα από το μπαρ και την πώληση αναμνηστικού t-shirt θα διατεθούν για την αγορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που θα σταλούν στα σημεία υποδοχής μεταναστών.

Στο φεστιβάλ έχει δηλώσει ότι θα παρευρεθεί και η οικογένεια του Παύλου Φύσσα.