Παρότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν είναι –τυπικά τουλάχιστον –τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από μια απλή συνεργαζόμενη υποψήφια βουλευτής με τη Λαϊκή Ενότητα, εμφανίζεται σαν το βαρύ επικοινωνιακό πυροβολικό του νεοσύστατου κόμματος παρουσιάζοντας ταυτόχρονα ηγετικό προφίλ, ενώ μερίδα στελεχών της ΛΑΕ δεν βλέπει με ιδιαίτερα θετικό μάτι την υπερπροβολή της.

Τα τελευταία 24ωρα, η Πρόεδρος της Βουλής έχει εξελιχθεί στο κεντρικό προεκλογικό πρόσωπο του κόμματος Λαφαζάνη. Βρίσκεται σε διαρκή κίνηση, πραγματοποιώντας αλλεπάλληλες εμφανίσεις τόσο σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του κόμματος στην περιφέρεια και την Αθήνα όσο και με παρεμβάσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Ο διακριτός της ρόλος γίνεται εύκολα αντιληπτός από τη στιγμή που αποφασίστηκε να είναι η βασική ομιλήτρια στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το νεοσύστατο κόμμα την Τρίτη στις 19.30 στην Ομόνοια. Στην ίδια συγκέντρωση, ο επικεφαλής του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης και το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος θα απευθύνουν απλώς έναν χαιρετισμό.

Στη Λαϊκή Ενότητα, υπό το βάρος της δημοσκοπικής στατικότητας, επενδύουν πολλά στο πρόσωπο της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Θεωρείται το πλέον δημοφιλές πρόσωπο στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο, κάτι που επιθυμούν διακαώς να εκμεταλλευτούν στον ηγετικό πυρήνα του κόμματος, παρά τις αντιρρήσεις που διατυπώνονται για την τακτική αυτή, κυρίως, από τις συνεργαζόμενες δυνάμεις που θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο περνούν σε δεύτερη μοίρα οι πολιτικές θέσεις που εκφράζουν.

Χαρακτηριστικό της ηγετικής της παρουσίας είναι το γεγονός πως την προηγούμενη εβδομάδα η Ζωή Κωνσταντοπούλου παραβρέθηκε σε συγκεντρώσεις στη Θήβα και την Καλαμάτα κλέβοντας την παράσταση από τα τοπικά στελέχη που ήταν βουλευτές οι οποίοι αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ αντιδρώντας στη συμφωνία με τους θεσμούς. Ηταν παρούσα στη Θεσσαλονίκη στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ ο επικεφαλής του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης, πραγματοποιώντας μάλιστα ξεχωριστή εισηγητική τοποθέτηση. Επίσης χαιρέτισε το βράδυ του Σαββάτου από κοινού με τον Μανώλη Γλέζο στην εκδήλωση της Νεολαίας της Λαϊκής Ενότητας, ήταν το κεντρικό πρόσωπο στα εγκαίνια του κεντρικού προεκλογικού περιπτέρου στην Αθήνα και η πρωταγωνίστρια του τρίτου και τελευταίου προεκλογικού σποτ.

Παράλληλα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με συνεχείς παρεμβάσεις στα μέσα ενημέρωσης, κρατάει ψηλά τη σημαία της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ έχοντας στο στόχαστρο τον Αλέξη Τσίπρα. Οι μόνιμες κατηγορίες που εκτοξεύει προς τον πρώην πρωθυπουργό έχουν να κάνουν με τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου την οποία θεωρεί προδοσία των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός το οποίο, όπως συμπληρώνει, οδήγησε στη διάλυση του κόμματος.