Με γοργούς ρυθμούς και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη συγκρότηση του επιτελείου και των οργάνων της νεοσύστατης Λαϊκής Ενότητας. Τα στελέχη του κόμματος και των ομάδων που συμπαρατάσσονται μαζί τους προσπαθούν να συντονίσουν τη δράση τους λόγω του στενού χρονικού περιθωρίου μέχρι τις εκλογές.

Το απόγευμα της Δευτέρας, χωρίς να υπάρξει ενημέρωση των μέσων ενημέρωσης, πραγματοποιήθηκε στην ΑΣΟΕΕ η πρώτη συνεδρίαση όλων των ομάδων που απαρτίζουν μέχρι στιγμής το μετωπικό σχήμα. Εκεί αποφασίστηκε η εκλογή Πολιτικού Συμβουλίου που θα αποτελείται από 41 μέλη και θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από όλες τις ομάδες.

Οι ομάδες που παραβρέθηκαν –πλην του πάλαι ποτέ πρώην Αριστερού Ρεύματος του ΣΥΡΙΖΑ –ήταν οι ΑΡΑΝ και ΑΡΑΣ που πρόσφατα αποσχίσθηκαν από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Σχέδιο Β του Αλέκου Αλαβάνου, ο Νέος Αγωνιστής, η Κομμουνιστική Τάση, το Κόκκινο Δίκτυο και στελέχη της αριστερής πτέρυγας των 53 που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, που εκπροσωπήθηκαν από τον Βένιο Αγγελόπουλο, τον Κώστα Μαρματάκη, την Ελένη Πορτάλιου και τη Μάνια Μπαρζέφσκι, το ΔΗΚΚΙ, η οργάνωση Κομμουνιστική Ανασύνταξη, το κίνημα Δεν Πληρώνω, η Ραχήλ Μακρή που βρίσκεται σε πλήρη συνεννόηση με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Χριστιανική Δημοκρατία. Παράλληλα, υπάρχει πρόβλεψη και για αύξηση των θέσεων στο Πολιτικό Συμβούλιο, από τη στιγμή που θα προσχωρήσουν στο εγχείρημα και άλλες ομάδες, κλείνοντας έτσι το μάτι στους 37 νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ που ανακοίνωσαν χθες την αποχώρησή τους από την Κουμουνδούρου.

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ. Επίσης, εξελέγη και συντονιστικό όργανο που αποτελείται από 13 άτομα. Απαρτίζεται από τους Στάθη Λεουτσάκο, Αλέκο Καλύβη, Κώστα Ησυχο, Σόφη Παπαδόγιαννη και Στάθη Κουβελάκη που προέρχονται από το Αριστερό Ρεύμα, τον Αντώνη Νταβανέλο από το Κόκκινο Δίκτυο, τον Παναγιώτη Σωτήρη από την ΑΡΑΝ, από ένα στέλεχος της ΑΡΑΣ, του Σχεδίου Β, του ΔΗΚΚΙ, του Δεν Πληρώνω και του Νέου Αγωνιστή. Η σύνθεση του οργάνου κλείνει με μια συμμετοχή έκπληξη, του δημοσιογράφου Πέτρου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μέχρι πρόσφατα ήταν ενταγμένος στο ΝΑΡ και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μάλιστα, φέρεται να είναι και ο συντάκτης της ιδρυτικής διακήρυξης που θα παρουσιαστεί αύριο στις 14.00 από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Χθες, αργά το βράδυ, πραγματοποιήθηκε και η πρώτη συνεδρίαση στην οποία έγινε ο πρώτος καταμερισμός εργασίας.

Πάντως στη Λαϊκή Ενότητα προετοιμάζουν και μια κίνηση για την οποία πιστεύουν πως μπορεί να ταράξει τα νερά. Δεν είναι άλλη από τη συνεργασία με το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλη Γλέζο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις για τη συμμετοχή του Γλέζου στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Ενότητας βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και αρκετές ημέρες και επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν μέχρι το ερχόμενο Σάββατο.