Η επιτάχυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για εισαγωγές, εξαγωγές, αλλά και για όλες τις συναλλαγές, στο πλαίσιο των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων και στις τραπεζικές συναλλαγές, συζητήθηκε σε σύσκεψη, στο Υπουργείο Οικονομίας, του υπουργού Οικονομίας Νίκου Χριστοδουλάκη με τον υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Θεόδωρο Μητράκο, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Νικόλαο Φράγκο και τον εκπρόσωπο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Ιωάννη Μούργελα.

Αντικείμενο της συνάντησης, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου, ήταν η χαλάρωση του καθεστώτος περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) και στις τραπεζικές συναλλαγές.

Επίσης, συζητήθηκε σειρά παρεμβάσεων που θα διευκολύνουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά στην κατεύθυνση ομαλοποίησης της οικονομικής δραστηριότητας και περαιτέρω τόνωσης της ρευστότητας στην αγορά.

«Οι προτάσεις εξετάστηκαν από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών για την άμεση υλοποίησή τους», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας.

Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομίας αποφάσισε την αναστολή, καθόλη την προεκλογική περίοδο, των δράσεων δημοσιότητας προγραμμάτων ΕΣΠΑ ή οποιουδήποτε άλλου εποπτευόμενου φορέα. Η αναστολή καλύπτει κάθε δράση που προβάλλει και διαφημίζει προγράμματα, συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ ή μη, στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τον Τύπο και το διαδίκτυο, όπως, επίσης και τη συμμετοχή σε εκθέσεις μη μόνιμου χαρακτήρα και σεμινάρια ή ημερίδες που δεν προβλέπονται από την υλοποίηση προγραμμάτων.