Νέο κάλεσμα για αυστηροποίηση της οπλοκατοχής απηύθυνε ο Λευκός Οίκος στον απόηχο της διπλής δολοφονίας δημοσιογράφων στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής στη Βιρτζίνια από πρώην εργαζόμενο στο κανάλι WDBJ7.

Ο εκπρόσωπος του Μπαράκ Ομπάμα επανέλαβε προηγούμενες τοποθετήσεις σχετικές με την επιδήμια της βίας των όπλων στην Αμερική.

«Είναι ένα ακόμη παράδειγμα χρήσης βίας με όπλο που γίνεται όλο και πιο κοινή σε μεγάλες και μικρές κοινότητες σε όλες τις ΗΠΑ», είπε ο κ. Έρνεστ στην καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Μπορεί να μην υπάρχει κομμάτι νομοθεσίας που θα σταματήσει αυτή τη βία στη χώρα, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα κοινής λογικής που μόνο το Κονγκρέσο μπορεί να κάνει και τα οποία θα είχαν μια απτή επιρροή στη μείωση της βίας των όπλων στη χώρα», πρόσθεσε.

Η Χίλαρι Κλίντον με ανάρτησή της στο twitter σημείωσε ότι ήταν «θλιμμένη και θυμωμένη» μετά το περιστατικό και καλούσε σε δράσεις. «Πρέπει να ενεργήσουμε για να σταματήσουμε την βία των όπλων και δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο», έγραψε.