Απόπειρα ανθρωποκτονίας διαπράχθηκε τη Δευτέρα το πρωί, με δράστη έναν 25χρονο και θύμα έναν 24χρονο, αμφότερους από τα Χανιά.

Ο νεαρός μπήκε σε καφετέρια σε περιοχή του παλιού λιμανιού των Χανίων, επί της οδού Καλλεργών, και πυροβόλησε τον 24χρονο τέσσερις φορές από μικρή απόσταση με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του.

Ο δράστης, που γνωριζόταν με το θύμα από παλιά, μετά την πράξη του διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Ωστόσο, άμεσα κινητοποιήθηκε η αστυνομία η οποία, με τα στοιχεία που διέθετε, τον εντόπισε και τον συνέλαβε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης βρισκόταν στην καφετέρια χωρίς ο 24χρονος να τον έχει προσέξει. Στη συνέχεια, αποχώρησε και ύστερα από λίγο επέστρεψε, κρατώντας το όπλο με το οποίο πυροβόλησε το θύμα.

Η υπόθεση φαίνεται πως αποτελεί συνέχεια σε ένα έγκλημα που είχε απασχολήσει την τοπική κοινωνία πριν μερικά χρόνια, με πρωταγωνιστές τους πατεράδες των δυο νεαρών.

Ο 25χρονος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, λόγω του σοβαρού τραυματισμού του, και υπεβλήθη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση. Στο νοσοκομείο βρίσκονται και οι συγγενείς του ενώ οι αρχές έχουν λάβει μέτρα ώστε να υπάρξει περιφρούρηση για τυχόν επεισόδια μεταξύ των εμπλεκομένων μερών.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.