Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 τον Πανιώνιο στο Φάληρο και ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις του στη Super League. Τα γκολ των πρωταθλητών πέτυχαν οι Φορτούνης (25΄), Μπουχαλάκης (72΄), Ντοσεβί (90+1΄)

Μπροστά σε 25.000 φίλους του ο Ολυμπιακός κατάφερε εύκολα να επιβάλει το ρυθμό του και να ελέγξει το ματς χωρίς να απειληθεί. Ωστόσο, επιθετικά έλειπε η δημιουργικότητα, απόρροια κάποιων απουσιών με σημαντικότερη αυτή του Τσόρι Ντομίνγκες. Στο ρόλο του ηγέτη ανταποκρίθηκε ξανά ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος στο 25΄ πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ με “κατέβασμα” και σουτ πάνω στην κίνηση μετά από μεταβίβαση του Ντουρμάζ.

Παρότι ο προσανατολισμός του Πανιωνίου ήταν αμυντικός, είχε τη δική του μεγάλη στιγμή στο α΄ ημίχρονο, με αντεπίθεση που έφερε σε θέση βολής τον Μπουμάλ, αλλά δεν κατάφερε να βάλει σωστά το σώμα του. Οι “κυανέρυθροι” προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν και στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, αλλά ο Ρομπέρτο πραγματοποίησε έξοχη επέμβαση στο σουτ του Μπακασέτα (52΄).

Ο Ολυμπιακός έπαιζε στο μισό γήπεδο, χωρίς να μπορεί να βρει διαδρόμους προς την περιοχή του Παπαδόπουλου. Κατάφερε πάντως να “καθαρίσει” το ματς στο 72΄ χάρη στη βοήθεια της τύχης, καθώς ένα φαινομενικά ακίνδυνο σουτ του Μπουχαλάκη κατέληξε στα δίχτυα, αφού η μπάλα βρήκε στα πόδια του Χατζηισαΐα και άλλαξε πορεία.

Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στην τελευταία φάση του αγώνα (90+1΄) με δυνατό σουτ του Ντοσεβί.

Θετικός στο ντεμπούτο του ο Ντα Κόστα και ο Πάρντο, δεν τροφοδοτήθηκε ο Φινμπόγκασον, ενώ ο Σεμπά μπήκε αργά στο ματς και δεν πρόλαβε να μπει για τα καλά στο ματς.

Διαιτητής: Δελφάκης

Κίτρινες: Μαζουακού – Μπακασέτας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Μπουχαλάκης, Πάρντο (76΄ Σεμπά), Ντουρμάζ, Φορτούνης (87΄ Ντοσεβί), Φινμπόγκασον (69΄ Χάρα).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Οικονόμου, Κόρμπος, Σιώπης (65΄ Μητρόπουλος), Μασούρας, Μπουμάλ, Μπακασέτας (77΄ Καθάριος), Ντουρμισάι (65΄ Ανσαριφάρντ).