Τα πλάνα είναι έτοιμα, η ουσία είναι να λειτουργήσουν και στο γήπεδο. Τρεις στρατηγοί, οι Γιάννης Αναστασίου, Ιγκόρ Τούντορ και Μιχάλης Γρηγορίου, δούλεψαν όλες αυτές τις ημέρες το σχέδιο δράσης για τα πρώτα παιχνίδια των πλέι οφ στο Γιουρόπα Λιγκ. Κι αυτό που περιμένουν απόψε είναι να λειτουργήσουν όλα άψογα. Η Καμπάλα από το Αζερμπαϊτζάν, η Μπρόντμπι από τη Δανία και η τουρκική Φενέρμπαχτσε θα περιμένουν στη γωνία.

«Εχω εμπιστοσύνη στους παίκτες. Θα κάνουμε αυτά που πρέπει. Δουλεύουμε σωστά και μένει να φανεί στο γήπεδο» είπε ο Γιάννης Αναστασίου ενόψει του αποψινού αγώνα με την Καμπάλα στο Μπακού (19.00, ΟΤΕ1). Οι εκπρόσωποι του Τύπου παρατήρησαν χαλαρότητα από την πλευρά του τεχνικού του Παναθηναϊκού. «Σε ευρωπαϊκά ματς τέτοιου επιπέδου δεν μπορούμε να είμαστε χαλαροί. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα και αυτοσυγκέντρωση. Δεν με φοβίζει τίποτα για το ματς. Θα είμαστε αυτοί που πρέπει» απάντησε ο Αναστασίου.

n Ο Ιγκόρ Τούντορ ζήτησε από τους παίκτες του ΠΑΟΚ ενόψει του αποψινού αγώνα με την Μπρόντμπι στην Τούμπα (20.00, NS2) «νίκη, χωρίς να δεχθούν γκολ». Ο κροάτης τεχνικός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τους νέους παίκτες, αλλά παραμένει αισιόδοξος: «Φυσικά και θέλω όσοι έρχονται να παίζουν αμέσως. Αυτό όμως δεν γίνεται. Πιστεύω πάντως ότι είμαστε αρκετά καλοί ακόμα και χωρίς αυτούς για να περάσουμε την Μπρόντμπι». Στην τελευταία προπόνηση του ΠΑΟΚ τέθηκε εκτός μάχης ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης καθώς είχε ενοχλήσεις στο πόδι. Ασχημες οι ειδήσεις και για τον Γιάννη Σκόνδρα, που αποβλήθηκε στον επαναληπτικό με τη Σπάρτακ Τρνάβα και τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές από την UEFA.

n Ο Μιχάλης Γρηγορίου απαριθμούσε τους σταρ της Φενέρμπαχτσε, την οποία υποδέχεται απόψε ο Ατρόμητος (21.00, NS1). «Τι να πω. Εχουν Φαν Πέρσι, Φερναντάο, Μπρούνο Αλβες, Νάνι» έλεγε ο προπονητής του Ατρομήτου. Παρ’ όλα αυτά, ζητεί από τους παίκτες του να διεκδικήσουν αυτό που τους αναλογεί: «Στόχος μας είναι να δώσουμε ενδιαφέρον και στα δύο ματς και η αρχή πρέπει να γίνει από το πρώτο. Εχω εμπιστοσύνη στους παίκτες και πιστεύω ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί». Θυμίζουμε ότι προπονητής της Φενέρμπαχτσε είναι ο Βίτορ Περέιρα, ο οποίος ήταν πέρυσι (από τον Ιανουάριο) στον πάγκο του Ολυμπιακού.