Ένα ακόμη μεγάλο κρουαζιερόπλοιο κατέπλευσε στις 7 το πρωί στο λιμάνι του Βόλου. Πρόκειται για το πολυτελές «Aegean Odyssey» με σημαία Μάλτας, προερχόμενο από τη Θεσσαλονίκη.

Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 361 επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων με πρώτους σε αριθμό τους Βρετανούς που φθάνουν τους 157.

Το «Aegean Odyssey» ακολουθεί διαδρομή οκτώ ημερών στη Μεσόγειο, με αφετηρία το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης και ενδιάμεσα λιμάνια προσέγγισης, της Θεσσαλονίκης, του Βόλου, της Πάτμου, του Γυθείου, της Πρέβεζας, της Κέρκυρας, του Ντουμπρόβνικ, της Ραβένα και κατάληξη στη Βενετία.

Στη διάρκεια της παραμονής τους στον Βόλο, αρκετοί επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου μετέβησαν για να επισκεφτούν με πούλμαν τα Μετέωρα, ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός των τουριστών παρέμειναν στον Βόλο, είτε πραγματοποιώντας κοντινές διαδρομές στα πέριξ, είτε στο κέντρο της πόλης, έχοντας παράλληλα το βλέμμα στραμμένο στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου, προκειμένου να θαυμάσουν τους θησαυρούς που έχει φέρει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη.

Το «Aegean Οdyssey» θα αποπλεύσει από το λιμάνι του Βόλου με προορισμό το νησί της Αποκάλυψης του Ιωάννη, την Πάτμο.

Το πρόγραμμα των αφίξεων θα συνεχιστεί κανονικά έως το τέλος του χρόνου, ενώ όπως υπογραμμίζουν οι υπεύθυνοι για την τουριστική προβολή της Μαγνησίας, είναι πολύ σημαντική η εδραίωση του τουρισμού κρουαζιέρας και στη διάρκεια του χειμώνα και γι’ αυτό τον λόγο θα επιδιωχθεί η συνέχιση των προσπαθειών που καταβάλλονται προς την κατεύθυνση αυτή.