Τα οφέλη των Plug – in μοντέλων

Η BMW, η Mercedes, η Toyota, η Lexus και άλλες φίρμες διαθέτουν σήμερα οχήματα με Plug-In τεχνολογία. Plug-in Hybrid είναι τα οχήματα που διαθέτουν υβριδικό σύστημα κίνησης και έχουν τη δυνατότητα να φορτίζουν τις μπαταρίες τους από το δημόσιο δίκτυο μέσω μια κοινής πρίζας.

Συνοπτικά,

– Tα Plug – In μοντέλα μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου κατά 46% συγκριτικά με ένα συμβατικό βενζινοκίνητο όχημα παρόμοιων διαστάσεων.

– Κινούνται αθόρυβα με μηδενικούς ρύπους

– Χάρη στους ταχυφορτιστές μπορούν μέσα σε λιγότερο από μια ώρα να φορτίσουν το μεγαλύτερο ποσοστό των μπαταριών τους

BMW X5 xDrive40e

Η BMW με τη χρήση της plug-in hybrid τεχνολογίας ( επαναφορτιζόμενο υβριδικό ) κάτω από το καπο της ολοκαίνουργιας BMW X5 xDrive40e, με μόνιμη τετρακίνηση διατείνεται ότι η κατανάλωση μπορεί να πέσει πολύ πιο κάτω από τα 4 λίτρα/100χλμ. Τεχνικά, το εντυπωσιακό σε εμφάνιση μοντέλο διαθέτει έναν 4κύλινδρο 2.0 λτ. TwinPower Turbo κινητήρα βενζίνης, ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μια μπαταρία. Ο βενζινοκινητήρας αποδίδει 245 ίππους και 350 Nm ροπής στις 1.250 σ.α.λ., ο ηλεκτροκινητήρας έχει ισχύ 113 ίππων και 250 Nm ροπής, ενώ η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 313 ίππους.

Σε κατανάλωση το νέο μοντέλο μπορεί με μόλις 3,3 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 77 γρ./χλμ. Όπως κάθε Plug –in μοντέλο έχει τη δυνατότητα να κινείται μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα για αποστάσεις έως 31 χιλιομέτρων και με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 120 χλμ./ώρα. Η φόρτιση της μπαταρίας μπορεί να γίνει από οικιακή πρίζα σε χρόνο 3 ωρών και 50 λεπτών ή μέσω του ταχυφορτιστή BMW i Wallbox σε 2 ώρες και 45 λεπτά.Σπορ είναι οι επιδόσεις του μοντέλου, που επιταχύνει από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 6,8 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 210 χλμ./ώρα.

Mercedes C350 Plug-In Hybrid

Η Mercedes κατεβάζει ακόμη περισσότερο την κατανάλωση καυσίμου με τη νέα C350 Plug-In Hybrid που την χαρακτηρίζει το προηγμένο τεχνολογικό υπόβαθρο.

Συγκεκριμένα, η νέα plug-in Mercedes χρησιμοποιεί τον γνώριμο 2λιτρο κινητήρα με ισχύ 211 ίππους και ένα ηλεκτροκινητήρα που αγγίζει σε ισχύ τους 82 ίππους.

Η συνδυαστική ισχύς του υβριδικού συστήματος ανέρχεται σε 279 ίππους. Τα ατού του μοντέλου είναι η πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, που σύμφωνα με την Mercedes, θα είναι στα 2.1 λίτρα/100χλμ. Επίσης, το νέο μοντέλο θα μπορεί να κινείται μόνο με την ηλεκτροκινητήρα για 31 χιλιόμετρα, χωρίς την εμπλοκή του 2λιτρου βενζινοκινητήρα.

Θα διαθέτει το νέο αυτόματο κιβώτιο 7G-TRONIC. Όσον αφορά στις επιδόσεις, το 0-100 έρχεται σε 5,9 ΄΄ ενώ η τελική ταχύτητα του μοντέλου θα αγγίζει τα 250χλμ/ώρα.