Ο Μάθιου Φλόρες είναι ένας τυπικός 12χρονος που ζει στη Γιούτα των ΗΠΑ. Μία από τις αγαπημένες του ασχολίες είναι το διάβασμα. Το πρόβλημα είναι ότι ο Μάθιου δεν έχει τα χρήματα για να αγοράσει βιβλία, ενώ δεν έχει ούτε τα χρήματα του εισιτηρίου για να πάει στην τοπική βιβλιοθήκη.

Η ιστορία του έγινε γνωστή, όταν ζήτησε από τον ταχυδρόμο να του δώσει διαφημιστικά φυλλάδια, προκειμένου να έχει κάτι να διαβάσει.

Μέχρι τότε διάβαζε εφημερίδες, ακόμα και τις διαφημίσεις σε αυτές.

Ο ταχυδρόμος Ρον Λιντς βρήκε τον Μάθιου να διαβάζει διαφημιστικά φυλλάδια.

«Μου είπε ότι η ελπίδα του ήταν να έχει περισσότερα βιβλία. Του είπα ότι στην βιβλιοθήκη έχει πολλά, αλλά μου απάντησε ότι η οικογένειά του δεν έχει αυτοκίνητο και ότι δεν έχει τα χρήματα για το εισιτήριο» έγραψε ο Ρον Λιντς σε ανάρτησή του στο Facebook, ζητώντας από τους φίλους του να βοηθήσουν.

Ο ταχυδρόμος ήλπιζε ότι θα μπορούσε να συγκεντρώσει μερικές δεκάδες βιβλία για τον Μάθιου, αλλά η ανάρτησή του έγινε viral.

«Μου απάντησαν από τη Βρετανία, από την Αυστραλία, από την Ινδία» σημειώνει ο Ρον Λιντς, λέγοντας ότι στο αγόρι έχουν ήδη σταλεί εκατοντάδες βιβλία.

Ο Μάθιου δηλώνει ενθουσιασμένος και ανυπομονεί να διαβάσει όλα αυτά τα βιβλία. Με τον Ρον Λιντς ελπίζουν να μπορούν να βοηθήσουν και άλλα παιδιά στην ίδια κατάσταση.