Η εταιρεία αυτοκινήτων Mitsubishi Motors Corp. σχεδιάζει να σταματήσει την παραγωγή της στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με δημοσιογραφική πληροφορία από την Ιαπωνία, αλλά οι αμερικανοί διευθυντές της εταιρείας αρνήθηκαν να κάνουν δηλώσεις σχετικές με το θέμα.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Nikkei, το σχέδιο να κλείσει η μοναδική παραγωγική μονάδα της εταιρείας στις ΗΠΑ, στη πόλη Νόρμαλ του Ιλινόι, αποτελεί μέρος της στρατηγικής στροφής της εταιρείας προς την αναπτυσσόμενη αγορά της Ασίας. Εκπρόσωπος της εταιρείας στην Αμερική είπε την Πέμπτη ότι «δεν έχει να κάνει καμία δήλωση».

Το πρακτορείο σημειώνει στην αναφορά του ότι η Mitsubishi θα ψάξει για αγοραστή του εργοστασίου, το οποίο άνοιξε το 1988 ως κοινοπραξία μεταξύ της Mitsubishi και της αμερικανικής κατασκευάστριας αυτοκινήτων Chrysler.

Προσθέτει επίσης ότι η ιαπωνική εταιρεία θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους των εργατικών ενώσεων για να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους στο εργοστάσιο.

Ο δήμαρχος της Νόρμαλ, Κρις Κους, έγραψε σε ηλεκτρονικό του μήνυμα: «Δεν έχω ακούσει τίποτα και προσπαθώ να πάρω πληροφορίες» από το εργοστάσιο, το οποίο βρίσκεται περίπου 225 χιλιόμετρα (140 μίλια) νοτιοδυτικά του Σικάγο.

Η Mitsubishi είναι μια από τις μικρότερες εταιρείες αυτοκινήτων της Ιαπωνίας, με συνολική παραγωγή 1,26 εκατομμύρια αυτοκίνητα το 2014. Στο απόγειο της παραγωγής της, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, το εργοστάσιο στη Νόρμαλ παρήγαγε πάνω από 200.000 αυτοκίνητα τον χρόνο, ενώ πέρσι παρήγαγε 69.178, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας.