Tο όνομά της είναι «Προοδευτική ενότητα για το μέλλον». Κάνει την πρώτη της δημόσια εμφάνιση την ερχόμενη Κυριακή, στις 26 Ιουλίου δηλαδή, και πρόκειται για μια κίνηση – σε πρώτη φάση – που δημιουργήθηκε από διάφορες φυλές του προοδευτικού χώρου ζητώντας οι αποφάσεις να μετουσιωθούν σε πράξεις.

Η σχετική πρόσκληση της κίνησης έφθασε στα ΝΕΑ και μεταξύ των υπογραφών που συνοδεύουν το κείμενο-προσκλητήριο είναι αυτή του πρώην υπουργού, του 49χρονου Γιάννη Ραγκούση.

Την πρόσκληση για την «ενότητα των προοδευτικών Ελλήνων που θα κοιτά στο μέλλον» υπογράφουν επίσης οι Γιώργος Αναγνώστου, Αλέξανδρος Θεοδωράκος, Ελίνα Κανελλοπούλου-Στεφάνου, Ηλίας Καρανίκας, Θόδωρος Καρούνος, Αλέκος Καρποδίνης, Αναστασία Κατσαντούλα, Αχιλλέας Μανούρας, Λίλιαν Μήτρου, Χρήστος Μπούρας, Αριστείδης Μπουρδάρας, Γιώργος Ντόλιος, Αχιλλέας Οικονόμου, Μιχάλης Παπαδάκης, Γιώργος Πίτσος, Ντίνα Σπυροπούλου, Πέτρος Σφηκάκης, Φανή Τσικρικτσή.

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή στις 11.30 στην αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, δίπλα στην Χαριλάου Τρικούπη. Οσοι θέλουν να επικοινωνήσουν με την κίνηση μπορούν να στείλουν μήνυμα στο 26iouliou2015@gmail.com