Ψυχραιμία και προσπάθεια από όλες τις πλευρές για τον συντονισμό και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών ζήτησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επισκέφθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι όλες οι δυνάμεις είναι σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση των τεσσάρων πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη και ότι ζήτησε και από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να συνδράμει για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στον ΚΑΡΕΑ με την διάθεση εναέριων μέσων πυρόσβεσης. Σημείωσε ότι πέραν των όσων επιχειρούν έχουν απογειωθεί δύο καναντέρ από την Θεσσαλονίκη και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα από την Ελευσίνα. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι έχει υποβληθεί επίσημο αίτημα για βοήθεια στον ευρωπαικό μηχανισμό.

Ανέφερε ακόμη ότι ενημερώθηκε για τους δύο πιλότους του καναντέρ που έκαναν αναγκαστική προσγείωση και είναι καλά στην υγεία τους. Απευθύνθηκε και στα ΜΜΕ ζητώντας να ενημερώνουν με ψυχραιμία και πρόσθεσε ότι έχει δώσει εντολή στον αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα της Πολιτικής Προστασίας να κάνει αναλυτική ενημέρωση για τα μέτωπα, την κατάσταση και τα μέσα πυρόσβεσης ανά δύο ώρες.