Με το βλέμμα στην ψηφοφορία της Τετάρτης για τη συμφωνία και τις διαρροές που αναμένονται από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Από όλες τις πλευρές τονίστηκε η ανάγκη ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι κινήσεις της Αριστερής Πλατφόρμας δημιουργούν κλίμα διάσπασης.

Στη διάρκεια της ημέρας δεν αποκλείεται να συνεδριάσει η ΚΟ του κόμματος, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας έχουν προγραμματίσει νέα συνάντηση.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημέρωσε για τη συμφωνία που επετεύχθη στη Σύνοδο Κορυφής.

Τα μέλη της ΠΓ κατέθεσαν διάφορες προτάσεις, τις οποίες ανέλαβε να μεταφέρει ο γραμματέας του κόμματος Τάσος Κορωνάκης, στον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

Εντός της ημέρας δεν αποκλείεται να συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να διευκρινιστεί η στάση που θα τηρήσουν οι βουλευτές του κόμματος κατά την κρίσιμη ψηφοφορία.

Η Αριστερή Πλατφόρμα έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα. Εάν επαναληφθεί η εικόνα που καταγράφηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, αναμένονται περί τις 30 διαρροές.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις 19:00 συνεδριάζει η Αριστερή Πλατφόρμα για να λάβει τις τελικές αποφάσεις της, μετά και τη συνεδρίαση της Πολιτιής Γραμματείας.