Να πάρει πίσω τη συμφωνία, πριν ληφθούν τελικές και οριστικές αποφάσεις στη Βουλή, καλεί την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Λαφαζάνης τονίζει ότι «η συμφωνία που συνομολογήθηκε με τους 'θεσμούς' είναι απαράδεκτη και δεν αξίζει να τη χρεωθούν ένα ριζοσπαστικό κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, και μία μαχόμενη κυβέρνηση, που υποσχέθηκε την κατάργηση των μνημονίων και της λιτότητας».

Σημειώνει ότι «οι λεγόμενοι εταίροι και πρώτα απ' όλα το Γερμανικό κατεστημένο, συμπεριφέρθηκαν απέναντι στη χώρα μας ως να είναι αποικία τους και ως στυγνοί εκβιαστές και 'οικονομικοί δολοφόνοι'", ενώ υπογραμμίζει ότι "με τη συμφωνία αυτή πάει να ακυρωθεί στην πράξη η λαϊκή εντολή και το περήφανο 'όχι' του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα».

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, «Αυτή η συμφωνία μπορεί να περάσει από τη Βουλή με τη συνδρομή των ψήφων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ. Δεν θα περάσει, όμως, στο λαό, ο οποίος θα την ακυρώσει στην πράξη με την ενότητα και τους αγώνες του».

Για το λόγο αυτό, όπως υπογραμμίζει, «η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, έστω και στο και πέντε, έχουν την ευχέρεια και τη δυνατότητα να επανατοποθετηθούν και να πάρουν πίσω τη συμφωνία, πριν ληφθούν τελικές και οριστικές αποφάσεις στη Βουλή».

«Η Ελλάδα είχε και έχει εναλλακτική λύση απέναντι στη συμφωνία.Το δίλημμα των πιστωτών: συνθηκολόγηση ή καταστροφή, είναι ψεύτικο και τρομοκρατικό και έχει καταρρεύσει στη λαϊκή συνείδηση», καταλήγει ο υπουργός.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από