Συνεδριάζουν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ και στο επίκεντρο των συνομιλιών τους βρίσκεται η «γέφυρα» χρηματοδότησης που χρειάζεται η Ελλάδα.

«Είναι πρόβλημα να βρεθούν αυτά τα χρήματα, ψάχνουμε να βρούμε λύσεις», είπε ο Γερούν Ντεϊσελμπλούμ.

«Περιμένουμε τις συμβουλές των κλιμακίων των ειδικών, θα λύνονταν πιο εύκολα τα προβλήματα τον Φεβρουάριο, ήταν καταστροφικό το δημοψήφισμα, είμαστε όλες δημοκρατικές χώρες, ήταν αναπόφευκτο να γίνει αυτό αφού έγινε το δημοψήφισμα και χρειάζεται τώρα μεγαλύτερο bail out λόγω του κλεισίματος των τραπεζών», τόνισε από τη μεριά του ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Μ. Νούναν.

«Είναι δύσκολο να βάλουμε λεφτά χωρίς όρους», είπε ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών που έσπευσε όμως να προσθέτει ότι δεν πρέπει να «υποτιμάμε τις ικανότητες δικηγόρων και οικονομολόγων της ΕΕ για λύση, ίσως δοθούν διμερή δάνεια», ενώ ο μαλτέζος υπουργός Οικονομικών τόνισε «αλληλεγγύη από όλους».

Το θέμα της «γέφυρας» χρηματοδότησης προς την Αθήνα μέχρι να ξεκινήσουν επίσημα οι διαπραγματεύσεις για ένα νέο μνημόνιο βρίσκεται στο μικροσκόπιο και του EuroWorking Group όπως τόνισε από χθες ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντεϊσελμπλούμ.