Την περίπτωση να αποσυρθεί προσωρινά από την Εθνική Αργεντινής εξετάζει ο Λιονέλ Μέσι, αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ολε», η οποία πρωτοστάτησε στη σκληρή κριτική που του ασκήθηκε μετά τον χαμένο για την Αλμπισελέστε τελικό του Κόπα Αμέρικα.

Ο σουπερστάρ του ποδοσφαίρου ενοχλήθηκε ιδιαίτερα από τις προσωπικές επιθέσεις που δέχτηκε σχεδόν από το σύνολο του αργεντινού Τύπου και πιθανόν να μην αγωνιστεί στα φιλικά παιχνίδια του Σεπτεμβρίου αλλά και στα πρώτα παιχνίδια των προκριματικών του Μουντιάλ.

Κάτι ανάλογο είχε αποφασίσει και μετά τους αγώνες του Μουντιάλ 2006, αλλά η απουσία του περιορίστηκε μόλις σε ένα ματς.

Σε μήνυμά του στο facebook ο Μέσι ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο επώδυνο στο ποδόσφαιρο από μια ήττα σε τελικό. Ομως δεν θέλω να καθυστερήσω άλλο για να πω ένα “ευχαριστώ” σε όσους μας συμπαραστέκονται και συνεχίζουν να το κάνουν στις δύσκολες στιγμές».

Ενας από αυτούς που πρέπει να ευχαριστήσει ο Μέσι είναι ο σπουδαίος Σέζαρ Λουίς Μενότι. Ο προπονητής που οδήγησε την Αργεντινή στην κατάκτηση του πρώτου της Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1978 προειδοποιεί τους συμπατριώτες του με άρθρο στη «Λα Βανγκουάρντια» πως η Αλμπισελέστε χωρίς τον Μέσι είναι μια μέτρια ομάδα, όπως η Βραζιλία χωρίς τον Νεϊμάρ.

Υπενθυμίζει επίσης πως αν δεν ήταν ο Μέσι, η Αργεντινή δεν θα έφτανε ποτέ στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ σημειώνει πως για να παίξει καλά μια ορχήστρα δεν αρκεί μόνο ένας καλός πιανίστας.