Αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν εννέα διακινούμενοι αλλοδαποί, ανατράπηκε κοντά στο Πολύκαστρο Κιλκίς, ύστερα από αστυνομική καταδίωξη, που σημειώθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Το όχημα οδηγούσε ένας 17χρονος διακινητής, ενώ στο εσωτερικό του βρίσκονταν οκτώ πρόσφυγες από τη Συρία κι ένας μετανάστης από το Πακιστάν.

Ο ανήλικος οδηγός δεν συμμορφώθηκε σε σήμα αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει, με αποτέλεσμα το όχημα να βγει από τον δρόμο, να προσκρούσει σε κολόνα φωτισμού και τελικώς να ανατραπεί.

Από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου ανασύρθηκαν τραυματίες ο οδηγός και οι αλλοδαποί, ανάμεσά τους και δύο ανήλικοι, που στην πλειονότητά τους μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία του Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Ένας εκ των διακινούμενων αλλοδαπών διαπιστώθηκε ότι κρυβόταν στο πορτ-μπαγκάζ του οχήματος, απ’ όπου απεγκλωβίστηκε.

Τη μεταφορά τους είχαν αναλάβει τρεις διακινητές που συνελήφθησαν. Εκτός από τον 17χρονο οδηγό, που είναι υπήκοος Πακιστάν, πρόκειται για ένα 20χρονο συμπατριώτη του, κι έναν 43χρονο Κύπριο. Οι δύο τελευταίοι επέβαιναν σε δεύτερο όχημα που λειτουργούσε ως “προπομπός” ενόψει επικείμενου αστυνομικού ελέγχου.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι αλλοδαποί επρόκειτο να καταβάλλουν 150 ευρώ ο καθένας, μόλις έφταναν στα σύνορα Ελλάδας- ΠΓΔΜ, απ’ όπου θα επιχειρούσαν στη συνέχεια να ταξιδέψουν σε χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.