Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα γνωστοποίησε με επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής, ο Κώστας Δαμαβολίτης, βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΛ, μετά την διαγραφή του από τον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο αλλά και την προτροπή του να παραδώσει ο βουλευτής την έδρα του.

Ο κ. Δαμαβολίτης είχε ταχθεί προηγουμένως δημοσίως υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα, ενώ, όπως επισημαίνει στην επιστολή παραίτησής του εδώ και μήνες έχει εκφράσει στον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο τις διαφωνίες του για την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, με αποκορύφωμα «το διακύβευμα του δημοψηφίσματος», που κατά την γνώμη του είναι «ευρώ ή δραχμή».

Όπως αναφέρει επίσης στην επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής ο κ. Δαμαβολίτης «γνωρίζω ότι τα μέτρα που θα προκύψουν από ένα «Ναι» σε μια καινούργια συμφωνία είναι δυσβάσταχτα και δεν ξέρω αν μπορεί η κοινωνία να τα σηκώσει, όμως με το «Όχι» έχουμε μια ενέργεια υψηλού ρίσκου, στην οποία αν η Ευρώπη δεν ανταποκριθεί με διαλλακτικότητα, η πατρίδα οδηγείται στο κενό, χωρίς εναλλακτική λύση, χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς ευρώ και χωρίς δραχμή, εφόσον δεν γίνει η απαιτούμενη προετοιμασία για την περίπτωση αλλαγής του νομίσματος».

«Με σεβασμό στο πρόσωπο του αρχηγού εκπληρώνω κάτι για το οποίο, με πρωτοβουλία μου, είχα δεσμευτεί την πρώτη ημέρα της εκλογής μου, όταν δώσαμε τα χέρια για να αγωνιστούμε για το καλό της πατρίδας» τονίζει αιτιολογώντας την επιλογή της παραίτησής του από το βουλευτικό αξίωμα. Τέλος, αναφέρει ότι θεωρεί τον Πάνο Καμμένο έντιμο και καθαρό πατριώτη, «όμως», εξηγεί, ότι σε αυτό το σημείο «υπάρχει εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη».

Την βουλευτική έδρα του κ. Δαμαβολίτη, καταλαμβάνει ο Γρηγόρης Μακαρώνας.