Δύο από τα μέλη σκληρής εγκληματικής ομάδας που τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν απειλήσει με ηλεκτρικό σίδερο τους ενοίκους κατοικίας στην Πεύκη, προκειμένου να τους αποκαλύψουν τα σημεία απόκρυψης χρημάτων και κοσμημάτων τους, συνέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για δύο Γεωργιανούς, ηλικίας 37 και 38 ετών, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε ταυτόχρονη επιχείρηση σε Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα. Ταυτοποιήθηκε και 27χρονος ομοεθνής τους, ο οποίος αναζητείται μαζί και με άλλους συνεργούς τους.

Οπως προέκυψε, οι εμπλεκόμενοι είχαν συγκροτήσει από το 2014 εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε κατοικίες, χωρίς να διστάζουν να χρησιμοποιήσουν βία για να επιτύχουν τον σκοπό τους.

Οι δράστες χρησιμοποιούσαν και μηχανήματα GPS που τοποθετούσαν στα οχήματα των ενοίκων κατοικιών που είχαν βάλει στο στόχαστρό τους, προκειμένου να γνωρίζουν επακριβώς τις μετακινήσεις τους και τις ώρες που απουσιάζουν από τα σπίτια τους.

Εως τώρα εξιχνιάστηκε και μία περίπτωση διάρρηξης-κλοπής που διαπράχθηκε στις 2 Ιουνίου σε κατοικία στο Χαλάνδρι, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, καθώς και σε σπίτια όπου διέμεναν σε Αττική και Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα κοσμήματα, πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim, πλήθος φωτογραφικών συσκευών και usb stick, τρία Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και πινακίδες οχημάτων.

Σε βάρος των Γεωργιανών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και κλοπές κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, για κύρια ανάκριση.

Οι δύο Γεωργιανοί που συνελήφθησαν οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση σε τακτικό ανακριτή.

Οι περιπτώσεις που εξετάζεται από την Αστυνομία να ενέχεται η συμμορία, είναι:

– 28 Φεβρουαρίου 2014, δύο άτομα εισέβαλαν μεσημέρι στο σπίτι γνωστού καθηγητή δερματολογίας στην Φιλοθέη, έδεσαν τον ίδιο, την σύζυγο του και την οικιακή βοηθό, χτύπησαν άγρια την 55χρονη σύζυγο, την προκάλεσαν σοβαρά εγκαύματα με ηλεκτρικό σίδερο στην κοιλιά και τελικά την ανάγκασαν να τους δείξει που ήταν τα χρήματα και τιμαλφή. Ένα μήνα αργότερα, συνελήφθη ένας 35χρονος, από την Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής, ως μέλος της σπείρας.

– 4 Ιουλίου 2014, τέσσερις κουκουλοφόροι, εισέβαλαν σε σπίτι ζευγαριού δικηγόρων στους Θρακομακεδόνες, όπου τους έδεσαν, μαζί με τις δύο ανήλικες κόρες τους, και βασάνισαν τον άνδρα καίγοντας τα πόδια του με σίδερο, μέχρι που τον ανάγκασαν να τους δώσει τον συναγερμό του χρηματοκιβωτίου, απ’ όπου άρπαξαν άγνωστο ποσό.

– 7 Οκτώβριου 2014, επίθεση σε σπίτι 61χρονου επιχειρηματία στην Βούλα, όπου έδεσαν τον ίδιο, την σύντροφο του και τις δύο κόρες του, τον «σιδέρωσαν» στο πρόσωπο και στα πλευρά και στο τέλος άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο με 120.000 ευρώ.

– 21 Δεκεμβρίου 2014, επίσης δύο άτομα, για 800 ευρώ και λίγα κοσμήματα, έδεσαν 78χρονο και την 76χρονη χτύπησαν άγρια τον άνδρα, σπάζοντας του τρία πλευρά και καίγοντας τον στο πρόσωπο με σίδερο, στην περιοχή Καμένα Καλύβια στα Νέα Στύρα Ευβοίας.

– 18 Ιανουαρίου 2015, στη 01:00 τα ξημερώματα στη Χαλκίδα, δύο άγνωστοι βασάνισαν επίσης με σίδερο, 54χρονη μέσα στο σπίτι της, άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν.