Την ανησυχία του επιχειρηματικού κόσμου για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την επίτευξης μιας βιώσιμης συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων, «που δεν θα πλήττει για μια ακόμη φορά την επιχειρηματικότητα», μετέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας στον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρη Αβραμόπουλο, σε γεύμα εργασίας που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του, σήμερα Δευτέρα, στα Γραφεία του ΣΕΒ.

Ο κ. Φέσσας επανέλαβε πως η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα στηρίζει τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που θα ανοίξουν το δρόμο στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και επεσήμανε την ανάγκη βιώσιμης αντιμετώπισης του ελληνικού χρέους, σε μακροπρόθεσμη βάση.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ μετέφερε επίσης στον κ. Αβραμόπουλο την στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αποτελεσματική αντιμετώπιση του ζητήματος της μετανάστευσης στον ευρωπαϊκό χώρο, τονίζοντας και την ανάγκη για μια ορθή και στοχευόμενη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών προς όφελος της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Αβραμόπουλος παρουσίασε τους βασικούς άξονες του σχεδίου της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό ζήτημα, τονίζοντας τις προκλήσεις που αυτό παρουσιάζει, τόσο για τη χώρα μας όσο και για την Ευρώπη στο σύνολό της.