Με «όπλο» τη νομολογία των δικαστηρίων οι δικηγόροι των θυμάτων της Χρυσής Αυγής δίνουν τη δική τους μάχη για τη δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής σε βάρος όλων των κατηγορουμένων για το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης.

«Εάν δεν υπήρχε εγκληματική οργάνωση, δεν θα υπήρχε και η δολοφονία Φύσσα. Ενεργούσαν δεχόμενοι εντολές, τις οποίες εκτελούσαν» ανέφεραν μεταξύ άλλων οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της οικογένειας Φύσσα, εξηγώντας ότι «η βούληση των μελών υποτάσσεται στη βούληση της εγκληματικής οργάνωσης. Ο Γ. Ρουπακιάς δεν έδρασε μόνος του, αλλά με συντονισμένη δράση των μελών της οργάνωσης. Είναι γεγονός ότι έλαβαν εντολή – εκ των στοιχείων -, υπήρξε συνδρομή και συντονισμός για να τελεστεί το έγκλημα.».

Υπενθυμίζεται ότικατά την προηγούμενη συνεδρίαση, η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου, είχε προτείνει στο δικαστήριο να γίνει δεκτή η παράσταση πολιτικής αγωγής μόνο για συγκεκριμένους κατηγορούμενους, ζητώντας ουσιαστικά να μην περιλαμβάνονται σε αυτούς όσοι διώκονται μόνο για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Ουσιαστικά αυτό ισοδυναμεί ότι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παπας και η υπόλοιπη φερόμενη ηγετική ομάδα της οργάνωσης, δεν θα έχουν απέναντί τους πολιτική αγωγή, καθώς δεν κατηγορούνται για καμία από τις περιλαμβανόμενες στο βούλευμα αξιόποινες πράξεις.

«Η διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης και ο αποκλεισμός της βούλησης των μελών της οργάνωσης είναι ο αιτιώδης σύνδεσμος με τη δολοφονία του Παύλου» υποστήριξε ο εκ των συνηγόρων Ανδρ. Τζέλης και αναρωτήθηκε: «Εμείς ως πολιτική αγωγή θα μπορέσουμε να ρωτήσουμε ποιο ήταν το περιεχόμενο κάποιων τηλεφώνων για να δούμε την ύπαρξη της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης; Αν όχι, θα προκύψουν αρκετά παράδοξα».

Είχε προηγηθεί η αγόρευση του Γ. Μαραγκού, ο οποίος μίλησε για «ξεκάθαρη» υπόθεση. «Μετά από περίπου 2 χρόνια έχουμε μπροστά μας το δράστη της ανθρωποκτονίας, αλλά στο χρονικό διάστημα αναδείχθηκαν πολλές δράσεις της οργάνωσης. Για την πολιτική αγωγή η πράξη της δολοφονίας είναι ξεκάθαρη» είπε.

Σύμφωνα με τις παραδοχές του βουλεύματος εχουμε μία εγκληματική οργάνωση που δρούσε επί χρόνια παρατήρησαν οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής Δημ Ζωτος και Αθαν. Καμπαγιάννης. Τονίστηκε δε ότι η αποβολήτης πολιτικης αγωγήςκαθιστά τα θυματα πολοτικώς ενάγοντες β. Κατηγορίας.