Οχι για έκτη κατά φορά στην αίτηση αποφυλάκισης της Βίκυς Σταμάτη είπε η δικαιοσύνη. Το δικαστήριο με απόφασή του απέρριψε την αίτηση της συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου η οποία υπέβαλε αίτηση εξαίρεσης όλων των δικαστών.

Η ίδια δήλωσε χαρακτηριστικά: « Θέλω να ζητήσω συγνώμη για τον παραρμητισμό και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση. Εδώ και τρία χρόνια εγώ και το παιδί μου έχω εκτίσει ποινή υπακοής, την εξέτισα διπλά στο Δρομοκαΐτειο. Εγώ και το παιδί μου τελούμε εν αιχμαλωσία. Εχω να πιω καφέ τρεις μήνες, δεν βγαίνω από το δωμάτιό μου, ο παιδοκτόνος που σκότωσε και έβρασε το παιδί του προαυλίζεται. Ήθελα να ξέρω για πιο λόγο έρχομαι στα δικαστήρια, δεν αισθάνομαι ένοχη για καμία παράνομη πράξη, όλοι οι συγκατηγορούμενοι μου έχουν στραφεί εναντίον μου για να καλύψουν τα νώτα τους».

«Οι χειροπέδες είναι για τα χέρια όχι για το στόμα», είπε η Βίκυ Σταμάτη μετά τη εκ νέου απόρριψη αίτησης αποφυλάκισής της από το δικαστήριο.

«Με απαράδεκτη κακότητα και εκδικητικότητα εισαγγελέας και δικαστές αντιμετωπίζουν μια ασθενή όπως εγώ.Δεν θα καμφθώ όταν θα είμαι νεκρή από αισθήσεις δεν θα έχει κανένα νόημα να είμαι κοντά στο παιδί μου. Δικάζομαι ως Τσοχατζοπούλου και όχι ως Σταμάτη, έλεος πια», είπε χαρακτηριστικά η Βίκυ Σταμάτη.

Απάνθρωπη και εκδικητική χαρακτήρισε την απόφαση ο Άκης Τσοχατζόπουλος με τη Βίκυ Σταμάτη να προσθέτει «ανοίξατε δύο τάφους».