Στο τελικό του Ρολάν Γκαρός προκρίθηκεο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος τενίστας απέκλεισε στον ημιτελικό τον Άντι Μάρεϊ, ύστερα από έναν εξαιρετικό αγώνα που ξεκίνησε την Παρασκευή και ολοκληρώθηκε το Σάββατο.

Ο αγώνας διακόπηκε εξαιτίας του σκότους αλλά και της καταιγίδας που πλησίαζε το απόγευμα της Παρασκευής στο Παρίσι, κι ενώ ο «Νόλε» προηγούνταν με 2-1 σετ (6-3, 6-3, 5-7) και το τέταρτο ήταν ισόπαλο 3-3.

Ο Σκωτσέζος κατόρθωσε μετά την επανέναρξη του παιχνιδιού, να ισοφαρίσει σε 2-2 κατακτώντας το σετ με 7-5, αλλά στη συνέχεια μόνο ο Τζόκοβιτς υπήρχε στο γήπεδο και με ένα εμφατικό 6-1 ο Σέρβος έφτασε στο 3-2 και στον τρίτο τελικό της καριέρας του στο Παρίσι, όπου την Κυριακή θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Ελβετό Στάνισλας Βάβρινκα.

Αν νικήσει θα μετρήσει το ένατο τίτλο σε Γκραν Σλαμ τουρνουά και τον πρώτο στο Ρολάν Γκαρός. Παράλληλα,θα γίνει μόλις ο όγδοος τενίστας όλων των εποχών ο οποίος θα έχει κατακτήσει και τα τέσσερα «μεγάλα» (Μελβούρνη, Νέα Υόρκη, Παρίσι, Λονδίνο) τουρνουά του πλανήτη.

Στην επανέναρξη του αγώνα και με το σκορ στο 5-5 ο Μάρεϊ πίεσε τον αντίπαλό του στο 11ο γκέιμ, έκανε το μπρέικ και στη συνέχεια ισοφάρισε (2-2) οδηγώντας τον ημιτελικό σε 5ο σετ, εκεί όπου η ποιότητα και η κλάση του Τζόκοβιτς έκαναν τη διαφορά.

Ο Σέρβος ξεκίνησε κρατώντας το σερβίς του και στη συνέχεια «έσπασε» εκείνο του αντιπάλου του (2-0), καταρρακώνοντας από το ξεκίνημα την ψυχολογία του Μάρεϊ, τον οποίο περιόρισε ουσιαστικά σε παθλητικό ρόλο με τα «βαθιά» χτυπήματά του.

Ο Βρετανός δεν μπορούσε να αντιδράσει, ο Τζόκοβιτς έκανε νέο μπρέικ στο έκτο γκέιμ φτάνοντας στο 5-1 και τα υπόλοιπα είναι, πλέον, ιστορία…