Με τη μορφή αιωνόβιων, αλλά με καλή και χαλαρή διάθεση, καθώς μόλις έχουν καταφέρει να ξεχρεώσουν, παρουσιάζει ηγερμανική εφημερίδα Bild τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, σχολιάζοντας εμμέσως πλην σαφώς το «τρελό σχέδιο των 100 χρόνων της ελληνικής κυβέρνησης»όπως αναφέρει.

Η φωτογραφία του σχολίου απεικονίζει ένα σκηνικό που θα μπορούσε να είναι ελληνική καρτ ποστάλ: Δύο ηλικιωμένους να κάθονται σε ένα τραπεζάκι κάτω από το μεσογειακό ήλιο.

Στα αριστερά ο χαμογελαστός γέρος Βαρουφάκης έχει μια αραχνιασμένη επιγραφή που αναγράφει «κλείσαμε με το χρέος». Η επιγραφή στον δεξιό, έναν εξίσου χαμογελαστό γηραιό Τσίπρα, γράφει «πληρώσαμε» και όλα αυτά υπό τον τίτλο: «Το τρελό σχέδιο 100 χρόνων της Αθήνας».

«Οι Έλληνες συνεχίζουν σε πορεία σύγκρουσης: Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε χθες ξανά την απαίτησή του για ελάφρυνση των μεταρρυθμίσεων» γράφει η εφημερίδα, αναφερόμενη στην ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής. «Και αυτό, ενώ όχι μόνο η καγκελάριος Μέρκελ ήδη είχε δείξει διάθεση προς παραχώρηση», προσθέτει.