Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα κοντά στη λεωφόρο Συγγρού, στο ύψος του Ιντερκοντινένταλ στην περιοχή του Νέου Κόσμου έγινε το Σάββατο.

Η έρευνα, σύμφωνα με την Αστυνομία, σχετίζεται με την υπόθεση των δύο πρόσφατα συλληφθέντων και την αυτοκτονία του συνεργού τους στην Νέα Αγχίαλο Βόλου και το διαμέρισμα φέρεται να χρησιμοποιούνταν ως τόπος διαμονής.

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες δεν κατοικείται, ωστόσο στο σημείο πήγε και κλιμάκιο πυροτεχνουργών της ΕΛ.ΑΣ σε περίπτωση που εντοπιστεί οπλισμός ή εκρηκτικά.

Η επιχείρηση, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, εντάσσεται στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργούνται μετά τις δύο πρόσφατες συλλήψεις στην Νέα Αγχίαλο. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το συγκεκριμένο διαμέρισμα, αξιοποιώντας στοιχεία από τις έρευνες στη Μαγνησία.

Μετά τις πρώτες έρευνες στο διαμέρισμα δεν βρέθηκαν ούτε όπλα, ούτε υπολογιστής, ούτε χρήματα.

Ο ιδιοκτήτης βρίσκεται στο εξωτερικό και δεν έχει ακόμα καταθέσει για το πώς και το πότε νοικιάστηκε το διαμέρισμα, ωστόσο μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής αναφέρουν ότι έβλεπαν έναν νεαρό με ένα ποδήλατο να περιφέρεται στην περιοχή.

Από τις περιγραφές οι αρμόδιοι της Αντιτρομοκρατικής δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το σπίτι να είχε νοικιάσει ο Γρηγόρης Τσιρώνης με ψεύτικα στοιχεία ταυτότητας.

Η πρώτη εντύπωση που δόθηκε όταν έγινε η έφοδος στο διαμέρισμα, ήταν ότι ο χώρος δεν ήταν εγκατειλημμένος για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς βρέθηκαν τρόφιμα. Ωστόσο, οι έρευνες επικεντρώνονται στο να διαπιστωθεί ποιοι είχαν φιλοξενηθεί ή επισκεφτεί το διαμέρισμα.

Βήμα, βήμα οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εντοπιστούν αποτυπώματα και δείγματα DNA και άλλα στοιχεία που θα βοηθήσουν στην εξέλιξη των ερευνών για την υπόθεση «των ληστών του Διστόμου». Από την εξέλιξη των ερευνών φαίνεται ότι το σπίτι χρησιμοποιούνταν ως τόπος διαμονής.

Υπενθυμίζεται ότι τα όπλα που είχαν βρεθεί κατά την έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι στη Νέα Αγχίαλο Βόλου ήταν «καθαρά», δηλαδή δεν είχαν χρησιμοποιηθεί παλαιότερα σε εγκληματική ενέργεια.

Ακόμη δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις.