Εντοπίστηκε κι εκριζώθηκε φυτεία χασίς σε δασώδη περιοχή στα Βούρβουρα Αρκαδίας, αποτελούμενη από 706 δενδρύλλια. Για την υπόθεση συνελήφθησαν την Παρασκευή το πρωί τρεις Αλβανοί, 24, 30 και 32 ετών, σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις, στα Βούρβουρα και στην Τρίπολη.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση των νόμων για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα της ασφάλειας Τρίπολης και μετά από αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν, οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν, οι στοχευμένες ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις και έρευνες, στα Βούρβουρα και στην Τρίπολη.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, σε πυκνή δασώδη περιοχή στα Βούρβουρα Αρκαδίας, εντοπίστηκε η φυτεία και παράλληλα κοντά στη φυτεία, σε ειδικά διαμορφωμένο αυτοσχέδιο κατάλυμα, συνελήφθηκαν ο 24χρονος και ο 30χρονος, οι όποιοι είχαν αναλάβει την καλλιέργεια της φυτείας και τη φύλαξη κι επιτήρησή της.

Στο χώρο της φυτείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα πιστόλι, τρεις γεμιστήρες, εκατόν ενενήντα τέσσερα φυσίγγια, πέντε κινητά τηλέφωνα, σπόροι χασίς και πλήθος αντικειμένων που σχετίζονται με την καλλιέργεια της φυτείας, όπως λάστιχα κι εργαλεία.

Παράλληλα στην Τρίπολη, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 32χρονος, ο οποίος είχε αναλάβει να εφοδιάζει τους παραπάνω με τα απαραίτητα εφόδια, τόσο για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων χασίς, όσο και για την διαμονή τους εντός της φυτείας και τη φύλαξη της.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 32χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 650 ευρώ, σπόροι κάνναβης, ένα σουγιάς, ένα κινητό τηλέφωνο και είδη ρουχισμού και αντικείμενα, που χρησιμοποιούσαν στην καλλιέργεια της φυτείας.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.