Θα πάει σε ισπανικό μοντέλο για την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού η θα προτιμήσει προπονητή που γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα; Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης έκλεισε το κεφάλαιο του Βίτορ Περέιρα και μαζί με τους συνεργάτες του εξετάζουν τα βιογραφικά τεχνικών από την ιβηρική χερσόνησο, ενώ στη λίστα υπάρχει ο ρουμάνος κόουτς της Ξάνθης Ραζβάν Λουτσέσκου ο οποίος βρέθηκε αντίπαλος των Ερυθρολεύκων στον τελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ.

Ο κ. Μαρινάκης έχει δείξει ότι έχει αδυναμίες σε ισπανούς και πορτογάλους προπονητές και είναι χαρακτηριστικό ότι επί προεδρίας του προσέλαβε στην αρχή τον Ισπανό Ερνέστο Βαλβέρδε και ακολούθησαν ο Πορτογάλος Λεονάρντο Ζαρντίμ, ο Ισπανός Μίτσελ Γκονζάλεθ και ο Πορτογάλος Βίτορ Περέιρα. Πήγε δηλαδή εναλλάξ σε ισπανικό και πορτογαλικό μοντέλο στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Σειρά έχει η συνεργασία με ισπανό προπονητή; Εξελίξεις αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα και ήδη τα γραφεία των μάνατζερ έχουν πάρει «φωτιά»! Προτάθηκε για άλλη μία φορά ο Ισπανός Χοακίν Καπαρός ο οποίος απολύθηκε από τη Γρανάδα τον περασμένο Ιανουάριο, λόγω αρνητικών αποτελεσμάτων του ισπανικού συλλόγου. Ο Καπαρός έχει εργαστεί μεταξύ άλλων σε Βιγιαρεάλ Σεβίλλη, Λα Κορούνια, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ξαμάξ, Μαγιόρκα, Λεβάντε και τελευταία στη Γρανάδα.Ακόμα έχουν προταθεί οι Αγκίρε, Βίκτορ, Γκράθια, Μαρτίνες, Ράμος κ.α.

Στο ρόστερ του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν θα ανήκει ο Γιάννης Γιαννιώτας ο οποίος είχε συμφωνήσει πριν από περίπου δύο μήνες για να συνεχίσει την καριέρα του στους νταμπλούχους. Το συμβόλαιο του είναι τετραετές (οι αποδοχές του θα είναι 400.000 ευρώ, ετησίως) και η Φορτούνα Ντίσελντορφ (διατηρεί τα δικαιώματα του) θα εισπράξει 600.000 ευρώ.Ο Γιαννιώτας αγωνίστηκε την εφετινή σεζόν δανεικός στον Αστέρα Τρίπολης.

Σύμφωνα με την Α bola, ο 25χρονος αριστερός μπακ-χαφ της Μαρίτιμο, Ρούμπεν Φερέιρα αποτελεί μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι άνθρωπος των Ερυθρολεύκων παρακολούθησε τον πορτογάλο αμυντικό της Μαρίτιμο στον τελικό του Λιγκ Καπ με τη Μπενφίκα.