Πρόωρες εκλογές, ώστε ο λαός να εκφράσει με τον πλέον επίσημο τρόπο τη θέλησή του, αν οι πιστωτές δεν υποχωρήσουν, πρότεινε με δηλώσεις του την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.
Όπως υποστήριξε, οι δανειστές συμπεριφέρονται απέναντι στη χώρα σαν να ήταν αποικία και τα μέτρα που προτείνουν δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά.
«Δεν πρόκειται να περάσουν τα συγκεκριμένα μέτρα, ούτε από την κυβέρνηση ούτε από τον λαό» δήλωσε στον ΑΝΤ1, σχολιάζοντας τις απαιτήσεις των δανειστών για να κλείσει η διαπραγμάτευση.

Όπως σημείωσε, οι πιστωτές απαιτούν από την ελληνική κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, τη μείωση των δαπανών για το ασφαλιστικό κατά 1% του ΑΕΠ ετησίως, προκειμένου να εξοικονομηθούν ετησίως 1,8 δισ. ευρώ ετησίως.
Αυτό σημαίνει, εξήγησε, ότι θα πρέπει να μειωθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις, να καταργηθεί το ΕΚΑΣ, αλλά και τα οικογενειακά και προνοιακά επιδόματα.

Ο κ. Στρατούλης υπογράμμισε πως στην ουσία ζητούν να έχουμε συντάξεις 300 ευρώ και επικουρικές 30 ευρώ, γυρίζοντας τη χώρα σε ένα εργασιακό και κοινωνικό Μεσαίωνα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από