Η Αρσεναλ νίκησε 4-0 την Αστον Βίλα στο Γουέμπλεϊ και κατέκτησε για 12η φορά στην ιστορία της το Κύπελλο Αγγλίας. Η ομάδα του Αρσεν Βενγκέρ έχει πλέον τους περισσότερους τίτλους στον αρχαιότερο ποδοσφαιρικό θεσμό.

Η Αστον Βίλα εμφανίστηκε κατώτερη του αναμενόμενου, δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να ελέγξει το ματς και είναι χαρακτηριστικό ότι είχε κορυφαίο παίκτη τον τερματοφύλακα Σέι Γκίβεν.

Ο Τίο Γουόλκοτ, ο μοναδικός Αγγλος στην ενδεκάδα της Αρσεναλ στο α’ μέρος, ήταν αυτός που άνοιξε το δρόμο προς το τρόπαιο, καθώς σκόραρε στο 40′ για το 1-0.

Στα πρώτα λεπτά του β’ μέρους (49′), ο Αλέξις Σάντσες με εξαιρετικό σουτ σημείωσε το 2-0. Στη συνέχεια, το παιχνίδι έγινε τυπική διαδικασία για την Αρσεναλ που πέτυχε άλλα δύο γκολ με τους Μερτεζάκερ (62′) και Ζιρού (94′).

ΑΡΣΕΝΑΛ: Σέζνι, Μπεγερίν, Μέρτεζακερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Κοκλέν, Καθόρλα, Ράμσεϊ, Οζίλ (77′ Γουίλσιρ) Σάντσες (90′ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Γουόλκοτ (77′ Ζιρού)

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Γκίβεν, Χάτον, Φλάαρ, Οκορέ, Ρίτσαρντσον (68′ Μπακούνα), Γουέστγουντ (71′ Σάντσες), Κλέβερλι, Ντελφ, Ν’ Ζογκμπιά (52′ Αγκμπονλαχόρ), Γκρίλις, Μπεντεκέ