Τουλάχιστον 15 άτομα σκοτώθηκαν από καταρρακτώδεις βροχές στο Τέξας και την Οκλαχόμα, όπου οι πλημμύρες έχουν μετατρέψει τους δρόμους σε ποτάμια.

Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, καθώς τουλάχιστον 30 αγνοούνται στο Τέξας από τη κακοκαιρία που έπληξε τις δύο πολιτείες το περασμένο τριήμερο.

Από τους νεκρούς, οι 12 ανήκαν σε δύο οικογένειες των οποίων η εξοχική κατοικία στο Ουίμπερλυ αποκόπηκε από τα θεμέλια και παρασύρθηκε από τα νερά. Άλλα δύο άτομα βρέθηκαν νεκρά στα αυτοκίνητά τους στο Χιούστον, ενώ το πτώμα ενός τρίτου ατόμου βρέθηκε να επιπλέει στα νερά. Στη γειτονική Οκλαχόμα, το γραφείο του ιατροδικαστή της πολιτείας ανακοίνωσε ότι έξι άτομα έχουν σκοτωθεί το Σαββατοκύριακο ως αποτέλεσμα των καιρικών συνθηκών.

Όπως ανέφερε η δήμαρχος του Χιούστον Ανίς Πάρκερ πάνω από 1.000 αυτοκίνητα έχουν καλυφθεί από τα νερά, ενώ οι κάτοικοι χρησιμοποιούν ποδήλατα, καγιακ και σανίδες σέρφινγκ για να μετακινηθούν στους πλημμυρισμένους δρόμους.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η πυροσβεστική της πόλης έχει περισυλλέξει σε βάρκες περίπου 500 άτομα, ενώ ελικόπτερα διέσωσαν πολίτες από αυτοκίνητα και οροφές κτιρίων.

Περισσότερες από 200 πτήσεις ακυρώθηκαν στο Τέξας, ενώ περίπου 100.000 άτομα έμειναν χωρίς ηλεκτρικό στην πολιτεία καθώς έσπασαν στύλοι.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεσμεύθηκε χθες στον κυβερνήτη του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ για την παροχή κρστικής βοήθειας. Ο κυβερνήτης έχει κηρύξει τουλάχιστον 40 περιφέρειες του Τέξας σε κατάσταση φυσικής καταστροφής.