«Προς το συμφέρον όλων των χωρών της περιοχής, η ελληνική κρίση πρέπει να διευθετηθεί», δήλωσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας, κατά την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του οργανισμού του οποίου προΐσταται.

Με αναφορά στην ευρύτερη ευρωπαϊκή αλλά και στην ιταλική οικονομική κατάσταση, ο Βίσκο πρόσθεσε ότι «δεν παράγεται εργασία δια νόμου, αλλά μπορεί και πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις εκεί που η αγορά συναντά τα όριά της, βοηθώντας στο να παραχθεί οικονομική ανάπτυξη».

Παράλληλα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας υπογράμμισε ότι από μόνη της, η νομισματική πολιτική δεν μπορεί να εγγυηθεί μια ουσιαστική και διαρκή ανάπτυξη».

Σε ό,τι αφορά την Ιταλία, παρατήρησε ότι η ανάκαμψη η οποία σημειώθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους αναμένεται να ενισχυθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου, αλλά και κατά τους επόμενους μήνες.

Σχετικά, τέλος, με την μεταρρύθμιση του εργασιακού συστήματος της κυβέρνησης Ρέντσι, η οποία εγκρίθηκε από την ιταλική βουλή, ο Βίσκο υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει επί του παρόντος σε συνολική εκτίμηση των επιπτώσεών της, αλλά κατέστησε σαφές ότι θεωρεί θετικό στοιχείο την αύξηση των συμβολαίων αορίστου χρόνου που σημειώθηκε τους πρώτους μήνες του 2015.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από