«Η συμφωνία που θα προκύψει από τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, θα είναι συμβατή με το πρόγραμμά μας. Μόνο μία τέτοια συμφωνία θα δεχθεί η κυβέρνηση, όχι μία συμφωνία που θα βάζει στο ψυγείο και στο περιθώριο το πρόγραμμά μας. Οι προγραμματικές εξαγγελίες και δεσμεύσεις της κυβέρνησης θα τηρηθούν απολύτως», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου.

Προηγουμένως σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΧΑ, Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος τον «προκάλεσε» ζητώντας του να απαντήσει ως «εκπρόσωπος της αριστερής πτέρυγας» αν θα ψηφίσει νέο Μνημόνιο, ο κ. Λαφαζάνης απάντησε σε αυστηρό τόνο: «Δεν δεχόμαστε μαθήματα πατριωτισμού. Προσπαθούμε να υπηρετήσουμε την πατρίδα και τον ελληνικό λαό με όλες μας τις δυνάμεις. Και οι διαπραγματεύσεις είναι γιατί δεν θέλουμε να παραδοθούμε. Θέλουμε συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμά μας που θα κρατήσει όρθια τη χώρα και τον λαό». «Οι διαπραγματεύσεις γίνονται γιατί δεν θέλουμε να παραδοθούμε», πρόσθεσε.

Εξάλλου, ο υπουργός, διεμήνυσε προς τον βουλευτή, πως η κυβέρνηση έχει συλλογική πολιτική κι ο ίδιος εκπροσωπεί την κυβέρνηση και καμία «πτέρυγα».