Σε διάψευση ότι συζήτησε το ενδεχόμενο υιοθέτησης διπλού νομίσματος στη συνάντηση που είχε στις 28 Απριλίου με τον γερμανό οικονομολόγο Τόμας Μάγιερ, προχώρησε σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης από το βήμα της Βουλής.

Ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουτσούκου σχετικά με τη συζήτηση για το «Geuro» είπε πως κάποιοι ανησυχούν επειδή ο πρώην επικεφαλής αναλυτής της Deutsche Bank Τόμας Μάιερ παραδέχεται ότι στην Ελλάδα και την Ευρώπη ακολουθείται λάθος συνταγή.

«Το ερώτημα σαφές: συζητήσαμε με τον κ. Μάγερ το παράλληλο νόμισμα; Όχι», είπε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε δε πως οι συζητήσεις με τον γερμανό οικονομολόγο αφορούσαν στον τρόπο με τον οποίο η δημόσια περιουσία θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στο πλαίσιο ενός αναπτυξιακού οχήματος.

«Το θέμα της συζήτησης με τον κ. Μάγερ ήταν πως θα αξιοποιηθεί βέλτιστα η δημόσια περιουσία στο πλαίσιο μίας αναπτυξιακής τράπεζας», σημείωσε.

«Δεν μας είπατε την αλήθεια», απάντησε ο Γ. Κουτσούκος επισημαίνοντας πως ο υπουργός είπε «για τη φάκα, αλλά όχι το τυρί, που είναι η συμφωνημένη έξοδος από το ευρώ».

«Αν έχετε επιφυλάξεις, θα σας παρακαλούσα να τις κρατήσετε για τον εαυτό σας έως ότου έχετε στοιχεία ότι ο υπουργός ψεύδεται», του είπε ο κ. Βαρουφάκης, προσθέτοντας πως από το 2009 έχει καταθέσει τη διαφωνία του για το «παράλληλο» νόμισμα.