Τη μεγαλύτερη βάση των συριακών ενόπλων δυνάμεων στην επαρχία Ιντλίμπ κατελήφθη σήμερα από έναν συνασπισμό ισλαμιστών ανταρτών και μελών του Μετώπου Αλ Νόσρα, του παρακλαδιού της Αλ Κάιντα στη Συρία, γεγονός που συνιστά άλλη μια ήττα για το καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ανέφεραν ακτιβιστές και η οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Όλοι οι στρατιώτες του καθεστώτος αποσύρθηκαν από τη στρατιωτική βάση Αλ Μαστούμα, τη μεγαλύτερη στο Ιντλίμπ. (Η βάση) έχει περάσει πλήρως στα χέρια των ανταρτών» είπε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελ Ραχμάν.

Η επίθεση των ισλαμιστών ανταρτών ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής και το στρατόπεδο κατελήφθη μέσα σε λιγότερες από 48 ώρες.

Το Αλ Μαστούμα, που φιλοξενούσε χιλιάδες στρατιώτες και σημαντικό αριθμό όπλων, ήταν το μεγαλύτερο στρατόπεδο της περιοχής, αλλά και μια από τις τελευταίες θέσεις του καθεστώτος στην επαρχία Ιντλίμπ η οποία βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία και ελέγχεται, στο μεγαλύτερο μέρος της, από τους αντάρτες.

Στο καθεστώς απομένουν πλέον μόνο ορισμένα στρατιωτικά φυλάκια, κυρίως στην κωμόπολη Αρίχα, που απέχει 7 χιλιόμετρα από το Αλ Μαστούμα, καθώς και το στρατιωτικό αεροδρόμιο Αμπού Ντουχούρ, περίπου 50 χιλιόμετρα ανατολικότερα.

Η Δαμασκός παραδέχτηκε σχεδόν αμέσως ότι τα στρατεύματά της αποχώρησαν από το Αλ Μαστούμα.

«Οι δυνάμεις μας αναδιπλώνονται και ενισχύουν τις αμυντικές γραμμές γύρω από την περιοχή της Αρίχα» μετέδωσαν τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της Συρίας.

«Με τη χάρη του Θεού, το στρατόπεδο Αλ Μαστούμα απελευθερώθηκε πλήρως» ανέφερε από την πλευρά του το Μέτωπο Αλ Νόσρα μέσω ενός λογαριασμού στο Twitter που φέρεται να ανήκει στον λεγόμενο «Στρατό της Κατάκτησης».

Ο «Στρατός» αυτός, στον οποίο έχουν ενταχθεί το Μέτωπο και διάφορες ομάδες ισλαμιστών ανταρτών, κατέλαβε τις τελευταίες εβδομάδες την πόλη Ιντλίμπ, την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, καθώς και τη στρατηγικής σημασίας πόλη Τζισρ αλ Σούγουρ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από