Δυνατά ονόματα από τον επιχειρηματικό χώρο του Ηρακλείου και της Κρήτης περιλαμβάνει η πρόταση που κατέθεσε για λογαριασμό της ομάδας επιχειρηματιών ο Αντύπας Σηφάκης στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ΟΦΗ.

Ο γνωστός επιχειρηματίας στον τουρισμό της Κρήτης, με τις αναφορές του στη ΓΣ της ΠΑΕ ΟΦΗ που έγινε στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο, προκάλεσε αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα του ιστορικού συλλόγου και καταχειροκροτήθηκε, καθώς την πρόταση ενδιαφέροντος που κατέθεσε για τον ΟΦΗ φαίνεται να στηρίζουν σημαντικοί επιχειρηματίες του νησιού, όπως η οικογένεια Καράτζη, που επανέρχεται στα διοικητικά της ΠΑΕ (από τις πιο ισχυρές στην Κρήτη), οι ξενοδόχοι Παντελής Σαπουνάκης και Γιάννης Πολεμαρχάκης (ήταν επί Βατσινά στη διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ), ο Μανόλης Παπακαλιάτης (ήταν επί Κουράκη στη διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ), αλλά και οι Μανόλης Μανωλιδάκης και Γιάννης Τσακαλάκης (επιχειρηματίες).

Ο Αντύπας Σηφάκης ζήτησε από τους μετόχους του ΟΦΗ και από τον κόσμο της ομάδας να στηρίξουν το πλάνο των επιχειρηματιών, αφού όπως είπε «είμαστε μια ομάδα ανθρώπων του Ηρακλείου, που αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε τον ΟΦΗ στα επόμενα χρόνια. Θέλουμε να σταθούμε κοντά στην ομάδα. Υπάρχει ένα πνεύμα που θα επαναφέρει αθλητικά την ομάδα εκεί που της αξίζει. Με τη συμπαράσταση όλων που αγαπούν την ομάδα του ΟΦΗ θα τα καταφέρουμε».

Η ατάκα του Αντύπα Σηφάκη που χειροκροτήθηκε από τον ταλαιπωρημένο κόσμο του ΟΦΗ (με όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην κρητική ομάδα) ήταν ότι «κανένας από εμάς δεν έχει την παραμικρή διάθεση να κάνει μπίζνες με τον ΟΦΗ». Ο κ. Σηφάκης ξεκαθάρισε ακόμη πως «η ομάδα θα ακολουθήσει τη διαδικασία της εκκαθάρισης. Αυτό θα αποφασιστεί σε νέα Γενική Συνέλευση. Αν η ομάδα μείνει στη Β’ Εθνική θα μεταφέρει όλα τα χρέη της. Αυτός δεν είναι ο καλύτερος δρόμος. Δεν έχουμε πάρει καμία διοικητική πρωτοβουλία. Είναι θέμα των μετόχων και των ανθρώπων της ομάδας. Ο ΟΦΗ θα είναι μια ομάδα με ήθος και ευπρέπεια. Να μπορεί να είναι αυτάρκης».

ΑΠΟΥΣΙΑ ΜΑΧΛΑ. Στη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΟΦΗ συζητήθηκε η απουσία του Νίκου Μαχλά.

Πολλοί είπαν ότι θα έπρεπε ως πρώην πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής να είναι παρών για να κάνει τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και να ενημερώσει τους μετόχους.

Η πλευρά του Νίκου Μαχλά υποστηρίζει ότι ο ίδιος έχει τη δική του πρόταση για την επόμενη ημέρα του ΟΦΗ με δικό του επενδυτή και εγγυητική 1 εκατ. ευρώ που προτίθεται να καταθέσει στον Ερασιτέχνη ΟΦΗ το επόμενο διάστημα και στην επόμενη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΟΦΗ, η οποία θα κληθεί να αποφασίσει τον υποβιβασμό της ομάδας στη Γ’ Εθνική.