Τηλεδιάσκεψη του Brussels Group πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Η Αθήνα προβάλλει την αναγκαιότητα για σύναψη συμφωνίας με τους δανειστές της μέχρι το τέλος Μαΐου στις επίμονες διαβουλεύσεις που σε τεχνικό επίπεδο συνεχίζονται στις Βρυξέλλες, με ελπίδα για πολιτική διευθέτηση στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης.

Όπως υπογράμμισε νωρίτερα ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στο κυβερνητικό μπρίφινγκ, τα βλέμματα του Μεγάρου Μαξίμου είναι στραμμένα στη Σύνοδο Κορυφής που θα διεξαχθεί στη Ρίγα της Λετονίας, αλλά και σε ένα ενδεχόμενο Eurogroup μέσα στον Μάιο.

Στόχος της Αθήνας φαίνεται πως είναι το «κλείδωμα» της βάσης της συμφωνίας ώστε στη Ρίγα να δοθεί η τελική πολιτική υπέρβαση των εμποδίων.

Η Κομισιόν από την πλευρά της χαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών τονίζοντας ότι η Σύνοδος Κορυφής στη Ρίγα είναι σημαντική όχι όμως υποκατάστατο των όσων έχει ζητήσει το Eurogroup να γίνουν.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Βερολίνο, με τον εκπρόσωπο της καγκελαρίας να σημειώνει ότι έχουν γίνει βήματα προόδου, ωστόσο, υπάρχουν ακόμη θέματα ανοικτά στη διαπραγμάτευση και να παραπέμπει στις αποφάσεις του τελευταίου Eurogroup και στον «οδικό χάρτη» της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου.