Σε αυτή τη συνταγή ο συνδυασμός της πάπρικας με τη μουστάρδα και το δενδρολίβανο ισορροπεί τη γλύκα του πορτοκαλιού. Φτιάξτε μεγαλύτερη ποσότητα σάλτσας γιατί ποτέ δεν επαρκεί
Υλικά
¾ φλ χυμό πορτοκαλιού
½ φλ σουσαμέλαιο
1 κ.τ.γλ ξύσμα πορτοκαλιού
½  κ.τ.γλ γλυκιά πάπρικα
½ κ.τ.γλ καυτερή πάπρικα
½ κ.τ.γλ μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.τ.γλ σκόνη μουστάρδα
1 κλαδάκι δενδρολίβανο
1 κ.τ.γλ αλάτι
1 στήθος κοτόπουλου κομμένο στη μέση
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά της μαρινάδας, περιχύνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, σκεπάζουμε το σκεύος με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μικρό πυρέξ, περιχύνουμε με τη μρινάδα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές και να ψηθεί καλά μέχρι μέσα. Κάθε τόσο περιχύνουμε το κοτόπουλο με μαρινάδα του και κάπου κάπου το γυρνάμε.
Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας και ντοματοσαλάτα.

Τιπς
Αντί για κοτόπουλο μπρούμε να χρησιμοποιήσουμε φιλέτο γαλοπούλας
Μπορούμε επίσης να μαγειρέψουμε το φαγητό σε τηγάνι, οπότε είναι προτιμότερο να κόψουμε το φιλέτο σε μικρά κομμάτια
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από