Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ αναγκάστηκε να σταματήσει να ποτίζει τον κήπο της έπαυλής της στο Μαλιμπού έπειτα από τη δημοσιοποίηση αεροφωτογραφιών που τον δείχνουν καταπράσινο παρότι η Καλιφόρνια αντιμετωπίζει τη χειρότερη ξηρασία στην ιστορία της, αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Πολλοί κάτοικοι της Καλιφόρνιας γκρεμίζουν τις πισίνες των σπιτιών τους, περιορίζουν τα μπάνια τους και αφήνουν τους κήπους τους να ξεραθούν έπειτα από τις εκτιμήσεις των ειδικών ότι τα αποθέματα του πόσιμου νερού μέχρι το τέλος του 2015 θα αρκούν για λιγότερο από έξι μήνες.

Ωστόσο, όπως γράφει η εφημερίδα, πρόσφατες αεροφωτογραφίες δείχνουν ότι πολλοί καλλιτέχνες εξακολουθούν να ποτίζουν τους τεράστιους κήπους των σπιτιών τους.

Πηγή που γνωρίζει το θέμα δήλωσε στην New York Post ότι η Στρέιζαντ αποφάσισε να αφήσει τα φυτά του κήπου της να ξεραθούν, ενώ εκπρόσωπός της, με ανακοίνωσή του στην Post, αναφέρει ότι η καλλιτέχνις έχει μειώσει κατά 50% τη χρήση νερού στην έπαυλή της, παρότι οι φωτογραφίες έδειχναν την πισίνα της γεμάτη και τον κήπο ποτισμένο.

Ανάλογες επικρίσεις δέχτηκαν και άλλοι διάσημοι καλλιτέχνες που διατηρούν ποτισμένους τους κήπους στις επαύλεις τους στην Καλιφόρνια, όπως η Τζένιφερ Λόπεζ και το ζεύγος Κιμ Καρντάσιαν και Κάνιε Γουέστ.