Θέμα ψυχής ήταν η μεγάλη ανατροπή του Ολυμπιακού, σύμφωνα με όσα είπε ο αρχηγός του Βασίλης Σπανούλης. Ο «Kill Bill» εμφανίστηκε προσγειωμένος στις δηλώσεις του μετά τη μεγάλη νίκη των «ερυθρόλευκων», αφού κατέστησε σαφές πως ο αθλητισμός έχει χαρές και λύπες.

«Κάποιες φορές η ψυχή μπορεί να κάνει τη διαφορά και με αυτή νικήσαμε. Τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα, η ζωή και ο αθλητισμός έχει χαρές και λύπες. Εμείς στην Ελλάδα θέλουμε μόνο να νικάμε, αλλά πρέπει να μάθουμε και να χάνουμε καμιά φορά. Σήμερα με την ψυχή μας καταφέραμε να το γυρίσουμε και το πάθος μας ήταν εκείνο που μας βοήθησε για να νικήσουμε», τόνισε ο αρχηγός του Ολυμπιακού που όπως είπε το ήξερε !

«Ήξερα ότι μπορώ έστω και στο φινάλε να είμαι ο εαυτός μου και πίστευα ότι θα τα καταφέρουμε. Δεν είχαμε υπομονή στην αρχή, ήμασταν λίγο νευρικοί. Στη διακοπή του ημιχρόνου συγκεντρωθήκαμε, είπαμε πως πρέπει να παίξουμε μπάσκετ και γι’ ακόμη μία φορά δείξαμε το χαρακτήρα μας και την καρδιά μας. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έπαιξε πολύ δυνατή άμυνα πάνω μου, προσπάθησαν να με βγάλουν εκτός παιχνιδιού με δυνατή και σκληρή άμυνα, αλλά έπρεπε να μείνω συγκεντρωμένος, να ‘μαι εξίσου δυνατός και σκληρός και στο τέλος ήξερα πως θα τα καταφέρουμε και πάλι» κατέληξε ο Σπανουλης.

Ο πιο γλαφυρός, στο να εξηγήσει το πώς προκρίθηκε ο Ολυμπιακός ήταν ο Μπρέντ Πέτγουεϊ.

«Τι να σας πω. Όταν ήρθαν τα δύσκολα πήρε ο αρχηγός τη μπάλα και μπαμ μπάμ μπάμ κόλλησε τρία τρίποντα και νικήσαμε. Πλέον πάμε να το πάρουμε και δεν τα παρατάμε ποτέ» είπε ο Αμερικάνος ενώ ο Κώστας Σλούκας πρόσθεσε: «Τι να πω, απλά είμαι τυχερός που έχω έναν τέτοιο συμπαίκτη σαν τον Βασίλη».

«Είναι απίστευτο. Πάλι αυτός, πάλι ο Ολυμπιακός. Δεν γίνονται αυτά, η ιστορία επαναλαμβάνεται».Τα παραπάνω λόγια δεν είναι από Έλληνες, αλλά από ξένους συναδέλφους που μετέδιδαν για τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις τους.

Δεν πίστευαν στα μάτια τους, ότι έβλεπαν και πάλι την ίδια ιστορία, με τον Ολυμπιακό και τον Σπανούλη να χαμογελάνε τελευταίοι.Την ίδια ώρα η ισπανική Marca έγραφε: «Ο Σπανούλης έθαψε την ΤΣΣΚΑ» !

Ο πιο γλαφυρός, στο να εξηγήσει το πώς προκρίθηκε ο Ολυμπιακός ήταν ο Μπρέντ Πέτγουεϊ.«Τι να σας πω. Όταν ήρθαν τα δύσκολα πήρε ο αρχηγός τη μπάλα και μπαμ μπάμ μπάμ κόλλησε τρία τρίποντα και νικήσαμε. Πλέον πάμε να το πάρουμε και δεν τα παρατάμε ποτέ» είπε ο Αμερικάνος ενώ ο Κώστας Σλούκας πρόσθεσε: «Τι να πω, απλά είμαι τυχερός που έχω έναν τέτοιο συμπαίκτη σαν τον Βασίλη».

«Να ξέρετε ότι δεν το κάνουμε επίτηδες, δεν έχουμε κάποιο σχέδιο στο να νικάμε έτσι. Το πιστεύαμε μέχρι να ακουστεί η κόρνα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι η εικόνα μας ήταν καλή. Τα μεγάλα ματς και τους τίτλους τους παίρνεις από την άμυνα. Θέλαμε πιο πολύ το ματς και η άμυνα που παίξαμε ήταν εκπληκτική. Θα είναι ένας σπουδαίος τελικός και οι άλλες δύο ομάδες είναι σπουδαίες, εμείς πάμε να νικήσουμε και πιστεύουμε στην ομάδα μας», σχολίασε στον Sport Fm ο Βαγγέλης Μάντζαρης.

Πανευτυχής ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Παναγιώτης Αγγελόπουλος μιλώντας στην κάμερα της Nova τόνισε: «Όταν πήγε η διαφορά στους τέσσερις άρχισαν να τρέμουν τα χεράκια τους ενώ ο Κιριλένκο έμαθε τον Παπαπέτρου. Μεγάλη νίκη επι της ποιοτικότερης ΤΣΣΚΑ που έχουμε παίξει ποτέ».

«Δώσαμε τα πάντα στο παρκέ, όση ενέργεια είχαμε και δεν είχαμε. Στο πρώτο μέρος ο Βασίλης δεν τα έβαζε, αλλά στο τέλος πέτυχε τρομερά καλάθια όταν έπρεπε. Οποιοσδήποτε άλλος παίκτης στην θέση του θα τα ‘χε παρατήσει, αυτός όμως όχι. Ήμουν σίγουρος πως θα το γυρίζαμε το ματς, όταν ο Βασίλης έβαλε το πρώτο απ’ τη γωνία και μείωσε την διαφορά», είπε ο Δημήτρης Αγραβάνης.