«Στάχτη στα μάτια του λαού» χαρακτήρισε τα περί δημοψηφίσματος και εκλογών ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος τόνισε πως όποια συμφωνία έρθει θα είναι «ουσιαστικά Μνημόνιο» και κάλεσε τον λαό σε ετοιμότητα, λέγοντας ότι δεν πρέπει να περιμένει τίποτε «από διαχειριστές μιας ίδιας πολιτικής».

Από την Κομοτηνή όπου περιοδεύει, ο κ. Κουτσούμπας επιτέθηκε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙZA-ΑΝΕΛ και δήλωσε: «Όλες αυτές οι ιστορίες περί προσφυγής στη λαϊκή θέληση […] είναι στην ουσία στάχτη στα μάτια του λαού. Θέλουν το λαό μας συνένοχο σε μια πολιτική, η οποία εξακολουθεί να είναι αντιλαϊκή.

»Έχουν σε ισχύ όλους τους εφαρμοστικούς, αντιλαϊκούς νόμους, που ψήφισαν οι προηγούμενοι, έχουν υποσχεθεί στους εταίρους ότι από τα προηγούμενα αντιλαϊκά μέτρα δεν θα πειράξουν τίποτε και ότι θα βάλουν και καινούργια μέτρα.

»Κατά τη γνώμη μας η συμφωνία, άσχετα με το τι λέγεται, είναι στα σκαριά, θα πρόκειται ουσιαστικά για ένα μνημόνιο, το οποίο δεν θα ονομάζεται έτσι, όμως θα περιέχει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα. Δηλαδή και αύξηση στο ΦΠΑ και φορολογικά βάρη για τα λαϊκά στρώματα και ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικών υποδομών της χώρας, όπως λιμάνια και αεροδρόμια, θα περιέχει και εργασιακά ζητήματα και αρνητικές ανατροπές στο ασφαλιστικό. Για τα δύο τελευταία γίνεται η συζήτηση για να ολοκληρωθεί η τελική συμφωνία».

Το πρόγραμμα του γγ του ΚΚΕ στην Κομοτηνή περιλαμβάνει επισκέψεις στο νοσοκομείο και στην Οργάνη, ενώ στις 8 μ.μ. Θα μιλήσει σε κομματική συγκέντρωση στην αίθουσα «Κύτταρο».