Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών η ελληνική ομάδα των τεχνικών κλιμακίων, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να φαίνεται πως αναλαμβάνει και ο ίδιος πιο ενεργό ρόλο υπό την χρονική πίεση που φέρνει η μείωση των ταμειακών διαθεσίμων.

Χθες, Πέμπτη το κατώφλι του μεγάρου Μαξίμου πέρασε ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας στο Brussels Group, Γ. Χουλιαράκης ενώ έγινε και τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των θεσμών για να καθοριστούν τα θέματα που θα συζητήσει από σήμερα η ομάδα των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αθήνα θα μπορούσε να υποχωρήσει στο θέμα του ΦΠΑ και να δεχθεί υψηλό συντελεστή 19% υπό την προϋπόθεση της εξαίρεσης στην ενέργεια και τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, ωστόσο παραμένουν οι δυσκολίες σε σχέση με τα εργασιακά και το ασφαλιστικό στα οποία η Αθήνα τονίζει ότι δεν θα κάνει καμία υποχώρηση.

Χθες πάντως μιλώντας στο συνέδριο του Economist, ο Γ. Βαρουφάκης άνοιξε το δρόμο και για αλλαγές στον μειωμένο κατά 30% ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.