«Ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη το πλεόνασμα θράσους του κ. Σαμαρά», σχολίασαν πηγές της κυβέρνησης αναφορικά με τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού και προσθέτουν ότι «αμετανόητος και αλαζών πανηγυρίζει ένα φανταστικό success story μέσα στα ερείπια της μνημονιακής Ελλάδας».

Οι πηγές της κυβέρνησης σημειώνουν ακόμα ότι «το πόσο, μάλιστα, πετυχημένη ήταν η διακυβέρνησή του μας το υπενθύμισε η ομολογία του κ. Σταϊκούρα στη Βουλή ότι τα ταμειακά διαθέσιμα θα τελείωναν τον Φεβρουάριο αν δεν είχαν γίνει εκλογές».

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο Αντώνης Σαμαράς επιτέθηκε στην κυβέρνηση με αφορμή το Πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων του 2015, που κατέθεσε στην Ευρώπη τον περασμένο Απρίλιο και το οποίο συντάχθηκε από το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, η κυβέρνηση «αποδέχεται πλήρως τις επιτυχίες της προηγούμενης κυβέρνησης», δηλαδή, «όλα αυτά που ως τώρα αμφισβητούσε και ακόμα αμφισβητεί μέσα στην Ελλάδα».

Ο κ. Σαμαράς παρέθεσε τμήματα της έκθεσης όπου επισημαίνεται πως «η πρόοδος που επετεύχθη τα τελευταία χρόνια αντικατοπτρίζεται στα θεμελιώδη μακροοικονομικά μεγέθη και είναι αποτέλεσμα των σημαντικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» που έγιναν, αλλά και το ότι «η δημοσιονομική θέση της χώρας βελτιώθηκε σημαντικά, αλλά τέθηκαν και οι βάσεις ώστε η πρόοδος στα μακροοικονομικά μεγέθη να μην είναι μόνο κυκλικού χαρακτήρα, αλλά να έχει και σημαντικό διαρθρωτικό υπόβαθρο».

Στις δηλώσεις Σαμαρά απάντησαν και οι ΑΝΕΛ. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν τονίζεται:

«Είναι τουλάχιστον τραγελαφική η προσπάθεια του τέως πρωθυπουργού να ξαναπουλήσει τα φύκια του …ανεπανάληπτου «success story», που μόνο ο ίδιος αντιλήφθηκε, για μεταξωτές κορδέλες στους Έλληνες πολίτες» αναφέρει η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

«Το να προσεγγίζει την πραγματικότητα με εμμονές και ιδεοληψίες είναι μικρό το κακό. Το να παραμένει όμως

αμετανόητος, αντί να ζητά συγνώμη από τον ελληνικό λαό, που υπέστη οδυνηρές θυσίες για λίγα ψίχουλα …πρωτογενούς πλεονάσματος, συνιστά έγκλημα καθοσιώσεως. Ιδίως, όταν ο λαός του έδειξε την πόρτα της οριστικής εξόδου» καταλήγει στο σχόλιό της η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.