Μια ιδιαιτέρως ζοφερή εικόνα του πεδίου διαπραγμάτευσης με τους δανειστές περιέγραψε μιλώντας o αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει μπλέξει σε μια κακή συμφωνία την 20η Φλεβάρη και πως προϊόντος του χρόνου δεν μπορεί παρά να απαιτηθεί η προσφυγή στο λαό.

Μιλώντας το πρωί στο MEGA, ο κ. Μητρόπουλος  τόνισε ότι «σήμερα έχουμε μπλέξει, από τη μια η ρήξη θα οδηγήσει σε εθνική τραγωδία και από την άλλη το πακέτο που ζητούν οι δανειστές, κυρίως το ΔΝΤ αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι τέτοιας πρωτοφανούς αγριότητας που όχι μόνο εκτός εντολής είναι αλλά εκτός και του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Γι΄ αυτό έχουμε μπλέξει αφενός στην κακή συμφωνία της 20ης Φλεβάρη διότι έχει 2-3 σκληρούς όρους σε βάρος της χώρας».

Και πρόσθεσε: «Εξαρτήθηκε η όποια εκταμίευση από την αξιολόγηση. Δεύτερον διακρατήθηκαν τα 11 δισ. από το ΤΧΣ. Τρίτον, επιφυλάχθηκε διττός ρόλος στην ΕΚΤ αφενός να συναποφασίζει ως θεσμός και δεύτερως αναφορικά με τη ρευστότητα να έχει ανεξαρτησία, είναι τρεις σκληροί όροι σε βάρος της χώρας που περιέχοντο στη συμφωνία, εκεί μένουν προσηλωμένοι σχολαστικά προσηλωμένοι, σφοδρά προσηλωμένοι οι δανειστές και μας έχουν δημιουργήσει αυτό το κεφαλοκλείδωμα».

Σαν λύση στην τωρινή κατάσταση  ο κ. Μητρόπουλος προέκρινε «σε κάθε περίπτωση συμφωνία», την οποία δεν βλέπει νωρίτερα από το δεύτερο 15ημερο του Ιουνίου- αλλά επανέλαβε πως «ο,τι μας εισηγούνται οι δανειστές και σε ο,τι μας πιέζουν οι δανειστές κυρίως αναφορικά με μισθούς συντάξεις αλλά και την πρωτοφανή φοροεπιδρομή, δεν μπορεί μια κυβέρνηση προοδευτική δεν λέω κυβέρνηση της Αριστεράς να αναδεχθεί να εφαρμόσει, την αθλιότερη εκδοχή μέτρων που έχουν προτείνει οι δανειστές».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής συμπλήρωσε ότι οι δανειστές προσμετρούν στις συζητήσεις και την ραγδαία επιδείνωση των δεικτών «όχι για 700 στους μισθούς αλλά για 300 στις συντάξεις, για κατάργηση κάθε κοινωνικότητας σε αυτό τον σχηματισμό" και εκτίμησε ότι υπό αυτή την έννοια "βρίσκομαστε στη δυσκολότερη φάση από την έναρξη του προγράμματος».

Τέλος ο κ. Μητρόπουλος αναγνώρισε παράλληλα ότι «ενδεχομένως υπερβάλλαμε ως προς ορισμένες προεκλογικές δεσμεύσεις" και υπογράμμισε ότι θεωρεί πως "προϊόντος του χρόνου δεν μπορεί να αποφύγει ο πρόεδρός μας τον οποίο στηρίζουμε την προσφυγή στο λαό υπό οποιαδήποτε εκλογή».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από