Ενας 35χρονος, διαχειριστής και ομόρρυθμο μέλος εταιρείας εστίασης, συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης, από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης και Ασφαλιστικής Προστασίας της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για φοροδιαφυγή, στην οποία περιλαμβάνεται και ο 31χρονος συνδιαχειριστής και ομόρρυθμο μέλος της εταιρείας, ο οποίος δεν συνελήφθη και αναζητείται.

Προηγήθηκε έλεγχος από κλιμάκιο αστυνομικών στο εστιατόριο των δύο επιχειρηματιών στο Νέο Ψυχικό, κατά τον οποίο συλλέχθηκε υλικό για περαιτέρω φορολογική έρευνα.

Επειτα από την επεξεργασία των ηλεκτρονικών αρχείων του φορολογικού μηχανισμού που λειτουργούσε στο κατάστημα, διαπιστώθηκε ότι για το χρονικό διάστημα από 01-01-2014 έως 30-07-2014 δεν εκδόθηκαν 2.025 αποδείξεις λιανικών συναλλαγών ή τιμολόγια πώλησης, που αντιστοιχούν σε 3.837 δελτία παραγγελίας, συνολικής αξίας 52.229,02 ευρώ. Στις περιπτώσεις αυτές η επιχείρηση εμφάνιζε παράνομα τα δελτία παραγγελίας ως αποδείξεις λιανικών συναλλαγών.

Ο συλληφθείς οδηγείται την Τετάρτη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.