Πρωτάθλημα εφαλτήριο

Οσοι εκτιμούν ότι το ελληνικό πρωτάθλημα έχει μόνο αρνητικά καλύτερα ας αλλάξουν πλευρό. Ενίοτε η εγχώρια Λίγκα προσφέρει ψήγματα ποιότητας και άσους που ξεχωρίζουν, αφήνοντας το στίγμα τους στο ποδόσφαιρο. Χθες αυτό επιβεβαιώθηκε. Η ιστοσελίδα transfer markt που ειδικεύεται σε μετακινήσεις ποδοσφαιριστών και αναφέρει την αξία τους επικαιροποιήθηκε και ορισμένα στοιχεία ας τα κρατήσουμε. Ο Κώστας Μήτρογλου παραμένει ο παίκτης που αξίζει τα περισσότερα, μολονότι τούτη τη σεζόν κινήθηκε σε χαμηλότερες στροφές. Ο φορ του Ολυμπιακού έχει τιμή 8,5 εκατ. ευρώ, με δεύτερο στο πρωτάθλημα τον Ρομπέρτο που φθάνει τα 8 εκατ. ευρώ. Ο Μπεργκ με την επανεκκίνησή του στη ζεστή Λεωφόρο πιάνει τα 4 εκατ. και το νούμερο είναι το υψηλότερο από το 2011 για τον σουηδό κυνηγό του Παναθηναϊκού. Ο δε Μαζουακού ήρθε ως ένα άγνωστο ταλέντο και από το 1,5 εκατ. έφτασε στα 4,5 εκατ. ευρώ. Κυρίως με τις εμφανίσεις του στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά το ταλέντο του παίκτη φαίνεται διά γυμνού οφθαλμού. Και ο Μανιάτης, παίκτης με καλή παρουσία στα χαφ, έχει δίπλα του την τιμή των 5 εκατ. ευρώ.

Ναι, η Ευρώπη δίνει πόντους σε κάθε παίκτη. Ωστόσο, η καλή παρουσία ακόμη και στην απαξιωμένη Σούπερ Λίγκα ώρες ώρες ανεβάζει τους πρωταγωνιστές.

Ο Γκιστ δεν

γυρίζει πίσω

Βγήκε η ποινή από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ για τον Γκιστ και ήταν βαριά. Αναμενόμενο. Αλλωστε ο σέντερ του Παναθηναϊκού βρέθηκε για δεύτερη φορά να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών –η πρώτη ήταν κατά τη θητεία του στην Παρτίζαν. Τώρα, του κόστισε η ινδική κάνναβη και ο Γκιστ τιμωρήθηκε με ποινή οκτώ μηνών μακριά από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα. Με δεδομένο, συνεπώς, ότι μπορεί να αγωνιστεί ξανά στα τέλη του χρόνου, ουδεμία έκπληξη αν οι Πράσινοι κινηθούν να λύσουν σύντομα το συμβόλαιό του.

Καραμπόλα ενόψει;

Ιδού μια ενδιαφέρουσα ιστορία που φανερώνει ότι αρκετοί ψάχνονται: στέλεχος προπονητικού τιμ που γυμνάζει ατομικά ποδοσφαιριστές σκέφτεται να φύγει από την ομάδα που εδρεύει κάπου στα δυτικά της Αττικής. Ηδη λέγεται ότι χτύπησε πόρτα ομάδας νησιού και σε παλιό του γνώριμο. Δεν εισέπραξε θετικό νεύμα. Επί του παρόντος παραμένει, αλλά δεν αποκλείεται να προκύψει κενή θέση σε ομάδα που επιστρέφει και υπόσχεται πολλά. Και θέλει να είναι ιδιαίτερα αξιόπιστη σε πόστο που θεωρείται ιδιαίτερα νευραλγικό. Δύσκολο το κουίζ;

Πετρό χωρίς γκολ

Κάποτε, όταν αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό, τον αποκαλούσαν ακόμη και Πετρογκόλ. Οντως ο Αντώνης Πετρόπουλος ήταν ένας στράικερ αρκετά υποσχόμενος. Μετά το πέρασμά του από την ΑΕΚ, ωστόσο, η πορεία του φαντάζει φθίνουσα. Σχεδόν ανά εξάμηνο αλλάζει ομάδα: Απόλλων, ΟΦΗ, «αντίο» τώρα και από την Καλλονή. Ακόμη μπορεί να πιάσει καλύτερα το τιμόνι ο επιθετικός και να τραβήξει μια διαφορετική ρότα.

Ενταση

Σκηνικό αναταραχής, γιατί όχι και ρήξης, ενδέχεται να στηθεί σήμερα κατά τη συνεδρίαση της Λίγκας. Το μείζον θέμα αφορά την επικύρωση της βαθμολογίας και μένει να φανεί πώς θα κινηθούν οι λεγόμενες μικρομεσαίες ομάδες. Λέτε να έχουμε αλλαγή συσχετισμών; Αρκετοί, πάντως, δεν επιθυμούν επικύρωση, ούτε καν στις πρώτες θέσεις, γιατί είναι πολλές οι εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις. Και τα συμφέροντα που παίζονται φυσικά.

Διπλό κέρδος

Ο αυστραλός ποδηλάτης Σάιμον Κλαρκ απολαμβάνει τα φιλιά δύο μοντέλων στο πόντιουμ ύστερα από την κατάκτηση της πρωτιάς και της ροζ φανέλας του οδηγού. Ο 98ος Γύρος Ιταλίας βρίσκεται στον τέταρτο γύρο και θεωρείται ιδιαίτερα επίπονος για τους αθλητές.