«Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί μήνυμα στην Ουάσιγκτον, η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Αγία Πετρούπολη», δήλωσε τη Δευτέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ερωτηθείς για το ταξίδι του Πρωθυπουργού, με δεδομένη και την πρόσφατη επίσκεψη στην Αθήνα του αμερικανού απεσταλμένου των ΗΠΑ για τα ενεργειακά θέματα.

Ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε, ότι είναι μια επίσκεψη που θα κάνει ο Πρωθυπουργός για να συμμετέχει σε ένα οικονομικό φόρουμ, στο οποίο θα βρίσκονται και εκπρόσωποι από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και επιχειρηματίες και εκπρόσωποι επιχειρήσεων και από την Ασία.

Ως προς το ζήτημα του αγωγού, επισήμανε ότι η κυβέρνηση κάνει κινήσεις για να αποτελέσει η χώρα ένα ενεργειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή, αξιοποιώντας και τη γεωπολιτική θέση της. «Ακούσαμε με ενδιαφέρον τις προτάσεις του απεσταλμένου της κυβέρνησης των ΗΠΑ, προφανώς και οι επαφές για τον ίδιο λόγο και με τη ρωσική πλευρά συνεχίζονται και η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των καλών σχέσεων που θέλει να έχει και με τις ΗΠΑ και τις υπόλοιπες χώρες, θα επιλέξει τι ειναι προς το συμφέρον της χώρας και τον λαό», τόνισε.

Ερωτηθείς, με αφορμή συνέντευξη στο ΑΠΕ του Ρώσου υφυπουργού Οικονομικών και, εκπροσώπου-αντιπροσώπου της νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας, εάν υπάρχει στη σκέψη της κυβέρνησης να κάνει κάποια κίνηση για υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης, ο κ. Σακελλαρίδης δήλωσε ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια τέτοια κίνηση από την πλευρά της κυβέρνησης. Είπε ακόμα ότι από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση έχει πει ότι θα εξεταστούν όλες οι πιθανότητες και όλα τα ενδεχόμενα ώστε να υπάρχει χρηματοδότηση της αναπτυξιακής διαδικασίας στην ελληνική οικονομία, «δεν υπάρχει όμως σε καμία περίπτωση κάτι δεδομένο και κάτι που να έχει υποβληθεί ως αίτημα».

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση ΚΕΔΕ να μην κατατεθούν τα ταμειακά διαθέσιμα στην ΤτΕ, ανέφερε ότι σίγουρα δεν διευκολύνει την κυβέρνηση αυτή η απόφαση και ότι από εκεί και πέρα ο κάθε δήμαρχος πρέπει να κατανοήσει και να αναλάβει τις ευθύνες του, σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία.

Τέλος, ερωτηθείς εάν θεωρεί «κανονική» ή «εισβολή» τη σημερινή είσοδο των εργαζομένων της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο, επισήμανε ότι μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, τα πράγματα μπαίνουν σε μια σειρά και πρόσθεσε ότι αυτό που θέλουμε να πούμε στους εργαζόμενους, είναι να υπάρξει μια ομαλή διαδικασία ώστε να λειτουργήσει η ΕΡΤ και θα λειτουργήσει προφανώς με τρόπο που θα σέβεται την πολυφωνία, με δημοκρατικό και πλουραλιστικό τρόπο.