Σειρά επαφών με θέμα τα προβλήματα της περιοχής και ιδιαίτερα αυτά που αφορούν σε ζητήματα της αρμοδιότητάς του είχε τη Δευτέρα στο Μενίδι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Ειδικότερα, μετείχε σε σύσκεψη που διοργανώθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων.

Στη συνέχεια, πραγματοποίησε διαδοχικές συσκέψεις στο δημαρχείο Αχαρνών. Αρχικά, με τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Κασσαβό, κατόπιν με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ενώ στο τέλος μετείχε σε διευρυμένη σύσκεψη με τον δήμαρχο, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, δημοτικούς συμβούλους αλλά και τους τοπικούς φορείς, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου και παρουσιάστηκε το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα για την αστυνόμευση στην περιοχή.

«Το Μενίδι, όπως και το κέντρο της Αθήνας, είναι στοίχημα για εμάς. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να χειριστούμε δύσκολες καταστάσεις σε δύσκολες περιόδους» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός. Ανακοίνωσε ότι στην περιοχή θα εφαρμοστεί νέο επιχειρησιακό σχέδιο, που θα στηρίζεται στην εμφανή αστυνόμευση αλλά όχι στην αστυνομοκρατία.

Ανέφερε, επίσης, ότι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής απαιτείται σχεδιασμός τόσο βραχυπρόθεσμος, που αφορά στην αστυνόμευση, όσο και μεσοπρόθεσμος και μακροπρόθεσμος, που αφορά στην αλλαγή της εικόνας της πόλης.

Ο κ. Πανούσης επισήμανε ότι το σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων παραβατικότητας στο Μενίδι εντάσσεται στο πλαίσιο της συμμετοχικής αντεγκληματικής πολιτικής που εφαρμόζει το υπουργείο. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει επιστολές προς τους συναδέλφους του υπουργούς, προκειμένου να υπάρχουν συνέργειες και κοινές δράσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής.
  
«Στην ανασφάλεια θα απαντήσουμε με αστυνόμευση, στην ανάπτυξη θα απαντήσουμε με πολιτισμό και Παιδεία. Είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα μπορούμε να μιλάμε για ένα άλλο Μενίδι», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, διαβεβαίωσε ότι το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα θα στηρίζεται στην ενίσχυση της παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων και στην εμφανή αστυνόμευση, χωρίς όμως να υπάρχει η λογική των επιχειρήσεων «σκούπας». Επίσης, προανήγγειλε την καθιέρωση του «Αστυνομικού της Γειτονιάς» και κάλεσε τους τοπικούς φορείς να στηρίξουν την επικείμενη αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ., που στόχος της είναι η δημιουργία ισχυρών Αστυνομικών Τμημάτων.
  
Ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, ανακοίνωσε ότι το νέο επιχειρησιακό σχέδιο περιλαμβάνει την επέκταση των μεθόδων αστυνόμευσης στην περιοχή και τις βραδινές ώρες, την αναβάθμιση του «Αστυνομικού της Γειτονιάς» και την εμφανή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων. Επίσης, αναφέρθηκε στην επικείμενη αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ., που θα οδηγήσει σε ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή, καθώς και στην καθιέρωση πεζών περιπολιών στο εμπορικό τρίγωνο της περιοχής, με στόχο να νιώθουν ασφαλείς τόσο οι κάτοικοι, όσο και οι καταστηματάρχες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από